Sportas gyvai

Istorinė akimirka: Le Mano 24 val. lenktynėse startuoja „Porsche“ su Lietuvos vėliava

Žinomas Lietuvos drifto, automobilių kroso žmogus Edgar Kochanovskij (dabar gyvenantis D.Britanijoje, bet užsukantis ir į Lietuvą), sukūrė stebuklą. Jo suburta komanda „Pure Rxcing“, lenktyniaujanti „Porsche GT3“, startuoja legendinėse Le Mano 24 val. lenktynėse.
Le Mano 24 val. lenktynėse startuoja komanda „Manthey Purerxcing“ su Lietuvos vėliava
Le Mano 24 val. lenktynėse startuoja komanda „Manthey Purerxcing“ su Lietuvos vėliava / Imago / Scanpix nuotr.

Edgar 16-os metų pradėjo aktyviai domėtis raliu-krosu. Vėliau emigravo į D.Britaniją, patirties sėmėsi šios šalies „Porsche Carrera Cup“. Tapo patyrusiu mechaniku, inžinieriumi ir galiausiai subūrė savo komandą. 2020 m. sugrįžo į Lietuvą. Driftas visą laiką buvo jo laisvalaikio pomėgis – galvai pravėdinti. Kaip sakė interviu leidiniui „Daily sportscar“, autosporte aktyviai darbuojasi nuo 2006 m. Patirties jis sėmėsi tokiose autosporto organizacijose kaip „Herberth Motorsport“ ir „Manthey“, kuri iki šiol užtikrina techninį palaikymą.

Savo suburtos komandos pavadinimą „Pure Rxcing“ Edgar paaiškino taip:

„Man nepatinka, kad daugelis komandų galvoja, ar jos atrodo profesionaliai. Man svarbu ne įvaizdis, o pirmiausia – varžybos, lenktyniavimas, techninis pasiruošimas“.

Puikus pasirodymas Le Mano kvalifikacijoje

Šių metų Le Mano lenktynių kvalifikacijoje su Lietuvos vėliava važiuojantis „Manthey Purerxcing“ Porsche užėmė antrąją vietą LMGT3 klasėje.

Manthey Purerxcing komandos Porsche
Manthey Purerxcing komandos Porsche

Tiesa, automobilį pilotuoja užsieniečiai, ne lietuviai. Tai baltarusis Aliaksandras Malykhinas (su Karibų valstybės Sent Kitso ir Nevio licencija), Joelis Sturmas (Vokietija) ir Klausas Bacheris (Austrija).

Le Mano 24 val. lenktynės yra pasaulio tolimų nuotolių žiedinių lenktynių (World Endurance Championship, WEC) uoga ant torto. Patekti į jas gali tik elitinės komandos.

Lenktynėse automobiliai varžosi (nuo greičiausių) „Hypercar“, LMP2 ir LMGT3 klasėse.

Šių metų (jau 92-ųjų) Le Mano lenktynių startas Prancūzijoje – šeštadienį 16 val. (Centrinės Europos laiku) arba 17 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius