Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Istorinis „Breslau“ greičio ruožas: dalyvius stabdė balos ir dulkės

Lenkijoje vykstančiame „Breslau“ ralyje artėja kulminacija – penktadienį dalyviai įveikė priešpaskutinį greičio ruožą.
Emilija ir Arūnas Gelažninkai ir jų mokiniai Breslau ralyje
Emilija ir Arūnas Gelažninkai ir jų mokiniai Breslau ralyje / AG Dakar nuotr.

Jis, anot „Rentway Dakar Team“ komandos, buvo itin painus ir greitas, o po liūties likę šlapios atkarpos metė savus iššūkius.

Oficiali ralio svetainė

VIDEO: Penktoji Breslau ralio diena: Emilija ir Arūnas Gelažninkai

Prieš su trenksmu užbaigiant jubiliejinį ralį, organizatoriai dalyvius stebino dar viena sudėtinga užduotimi – ilgiausiu nepertraukiamu greičio ruožu ralio istorijoje. Be sustojimo dalyviai turėjo įveikti 178 kilometrus, kurie, be skirtingų kelio dangų, pasižymėjo ir painia navigacija. Tačiau, kaip teigia geltonąjį „Rentway Dakar Team“ bagį pilotuojanti Emilija Gelažninkienė, šįkart trasa ekipažui buvo įkandama.
„Organizatoriai tikrai susuko greitą ir lengvai suklaidinti galinčią trasą – navigacija sudėtinga, tad Arūnas šiandien tikrai puikiai pasidarbavo. Taip pat trasoje netrūko vandens, mes grįžome visiškai išsimaudę, šlapi nuo galvos iki kojų. Bet viskas, lieka viena diena ir dar tikrai bandysime pakovoti dėl geriausio rezultato“.

Šturmanas Arūnas Gelažninkas taip pat džiaugėsi dienos pasiekimais.
„Daug vandens, daug dulkių, bet mums sekėsi tikrai neblogai. Pavyko neklysti naviguojant, Emilija taip pat važiavo puikiai ir klaidų nedarė, o tai, tikimės, padės atsilošti šiek tiek išbarstyto laiko. Apie tikslius rezultatus kalbėti tikrai anksti, kadangi ir sistema stringa, tad net preliminarių rezultatų patys nežinome“, – kalbėjo sportininkas.

Lietuvių desantas „Breslau“ ralyje

„Breslau“ startuoja ir daugiau lietuvių: Arūnas Lekavičius/Aidas Bubinas, Ignas Udra/Mykolas Paulavičius, CFMOTO Thunder RT (Antanas Kanopkinas), Marius Damavičius/Albert Veliamovič, Aivaras Kavaliauskas/Ernestas Cesokas, Algirdas Talutis/Karolis Marcinkus, Egidijus Malinovskis/Matas Kairaitis, Mindaugas Povilaitis/Slavomir Volkov, Rytis Juodsnukis/Aurimas Lekavičius, Tadas Gilys/Artūras Čenkus, Valdas Sadzevičius/Audrius Daunoravičius, Arūnas ir Edgaras Simanavičiai, Tomas Marcinkevičius, Nedas Zazeckis, Edvard Sokolovskij, Kasparas Jančys, Saulius Klevinskas, Haroldas Snelius, Laurynas Palaima, Donatas Pečiulis ir t.t.

Sėkmingai penktąją ralio dieną finišavo ir kovą tebetęsiantys keturi „AG Dakar school“ motociklininkai.

Kaip ir minėjo sportininkai, net ir preliminarius rezultatus sužinoti yra sudėtinga. Taip yra ne tik dėl stringančios sistemos, bet ir dėl itin painios trasos – dalis sportininkų galimai išklydo iš trasos, praleido kelio taškus. Tikslūs rezultatai paaiškės tik dienos pabaigoje, visiems dalyviams finišavus.

Nuo pat Joninių savaitgalio šurmuliavęs ralis pasiekia finišo tiesę – belieka įveikti paskutinius kilometrus ir kirsti simbolinę arką. Tačiau „RBI sport“ garantuoja, jog dar ne viskas baigta – savo rezultatams pagerinti (arba, deja, sugadinti) lenktynininkai turės dar per 89 kilometrus, iš kurių beveik 77 kilometrai bus varžybinis greičio ruožas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius