Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Baltijos motokroso čempionato etape lietuvių laukė rimti išbandymai

Praėjusį savaitgalį įvyko 2024 m. „Baltijos motokroso čempionato I etapas“ ir „Betsafe Lietuvos motokroso čempionato II etapas“ Mickūnų MX trasoje, Anykščių r. Varžybose dalyvavo 220 dalyvių, tarp kurių buvo ir stipriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos sportininkai, pranešime spaudai teigia Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF).
Baltijos motokroso čempionato I etapas Mickūnų trasoje
Baltijos motokroso čempionato I etapas Mickūnų trasoje / A.Lauciaus nuotr.

Stipriausi Baltijos šalių sportininkai

Sekmadienį vykusio Baltijos šalių čempionato klasėse „MX85“, „MX125“, „MX2“ ir „MX1“ klasėse dalyvavo 73 stipriausi Baltijos šalių sportininkai tokie kaip Lucas Leok (EST), Aston Allas (EST), Marius Adomaitis, Tomass Šaicāns (LAT), Hardi Roosiorg (EST), Travis Leok (EST), Mairis Pumpurs (LAT), Markuss Kokins (LAT), Vytautas Bučas, Richard Paat (EST), Domantas Jazdauskas, Uldis Freibergs (LAT), Tomass Sileika (LAT), Toms Macuks (LAT).

VIDEO: Baltijos motokroso čempionato etape lietuvių laukė rimti išbandymai

Gausiausiai susirinko vaikų „MX85“ klasėje, tarp kurių pusė buvo atvykusių iš Latvijos ir Estijos, profesionaliai besitreniruojančių sportininkų, kurie dalyvauja Pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Pirmame važiavime nepavyko startas, reikėjo kapstytis ir pavargau labai. O antrame Viskas kaip ir klostėsi gerai, bet likus paskutiniams trims ratams šoko kitas sportininkas skersai per tramplyną, tai kai jis pradėjo griūti jo motociklas mane užkliudė ir pats griuvau. Tačiau viskas gerai, esu sveikas,“ – pasakoja iš lietuvių aukščiausią 15 vietos poziciją „85cc“ klasėje užėmęs Rojus Zaborskis.

Pirmą vietą užtikrinai laimėjo sportininkas iš Estijos Lucas Leok, kuriam priklauso ir greičiausias savo klasės trasos rato įveikimo laikas – trimis sekundėmis greitesnis už antrosios vietos prizininko Aston Allas (EST).
„MX125“ klasėje dėl nugalėtojo pozicijos kovojo lietuvis Marius Adomaitis ir latvis Tomass Šaicāns. Įtemptoje kovoje pirmame važiavime lyderiavęs Marius Adomaitis antroje pusėje prarado jėgas ir nebegalėjo važiuoti visu pajėgumu, finišavo antras. Tačiau antrame važiavime sukaupęs visas savo jėgas ir patirtį nepasidavė spaudimui jaučiamam iš Tomass Šaicāns ir užėmė pirmąją vietą. Trečią vietą užėmė Raivo Laicāns (LAT).

„Važiavimas tikrai sunkus buvo, bet pirmame posūkyje apsilenkiau pirmaujantį sportininką, važiavau pirmas ir visą laiką jaučiau spaudimą. Gal nebuvau stipriausias trasoje, bet bent pavyko nenugriūti ir išlošti pirmą vietą, kuo labai džiaugiuosi,“ – pasakojo pirmosios vietos nugalėtojas Marius Adomaitis.

Stipriausias „MX2“ klasės dalyvis iš Lietuvos Vytautas Bučas pirmame posūkyje po starto susidūrė su kitais dalyviais, motociklas buvo techniškai sugadintas ir nebegalėjo tęsti pirmojo važiavimo. Tai sportininkui atėmė daug taškų įskaitoje ir užėmė 9 vietą. Šioje klasėje aukščiausią poziciją iš lietuvių užėmė Karolis Karka su 6-ąja vieta. Užtikrintai pirmą vietą laimėjo Mairis Pumpurs iš Latvijos, antroje vietoje – 2023 m. Estijos čempionas Richard Paat ir ant trečiosios vietos podiumo lipo Roberts Lūsis (LAT).

„Manau, kad sėkmė šį kartą buvo mano pusėje. Prieš tai dieną dalyvavau varžybose Latvijoje, tai šiandien buvo daugiau kaip išgyvenimo varžybos. Bet puikiai susitvarkiau su karštomis oro sąlygomis ir labai džiaugiuosi, kad abu važiavimus atvažiavau pirmas,“ – dalinasi „MX2“ klasės nugalėtojas latvis Mairis Pumpurs.

Galingiausia motociklų klasė

Galingiausios „MX1“ klasės varžybose netrūko emocijų ir stipriausių sportininkų palaikymo iš žiūrovų. Antrame važiavime iki paskutinės minutės nebuvo aišku, kurie sportininkai užims prizines pozicijas po abiejų važiavimų, kovos buvo įnirtingos ir įtraukiančios.

Lietuvių sirgalių džiaugsmui ant podiumo lipo ir lietuvis – Domantas Jazdauskas iškovojo trečiąją vietą – pirmame važiavime atvažiavęs antras, o antrame – trečioje pozicijoje. Ketvirtą vietą užėmė Erlandas Mackonis, kuris abu važiavimus pirmas įveikė pirmąjį posūkį ir laimėjo prizus už holeshot.

„Antras važiavimas tikrai puikiai pavyko, startavau labai gerai, bet važiavimo pabaigoje pajutau tokį nuovargį, kad posūkiuose atrodė nulipsiu nuo motociklo, atsigersiu kavytės ir toliau važiuosiu – tiek daug sustodavau posūkiuose. Bet iškentėjau ir pavyko iki galo suvažiuoti, labai džiaugiuosi trečia vieta kaip tokių stiprių sportininkų,“ – podiumu džiaugiasi Domantas Jazdauskas.

„MX1“ klasėje antrąją vietą užėmė Hardi Roosiorg iš Estijos, o pirmąją vietą iškovojo Edvards Bidzāns – tokiu būdu draugiškai visų trijų Baltijos šalių atstovai lipo ant podiumo pirmajame Baltijos motokroso čempionato etape.

„Atvirai, antrasis važiavimas buvo labai sudėtingas, neturiu jokio supratimo, ką aš padariau starto metu. Pirmame posūkyje buvau, atrodo, trečias, bet antrame posūkyje per greitai važiavau ir išvažiavau iš trasos, teko greitai vytis važiavimo lyderius. Esu patenkintas savo važiavimu, tačiau man dar trūksta daugiau energijos, kadangi 450 cm3 kubatūros motociklas reikalauja daugiau jėgų. Labai džiaugiuosi rezultatais ir nesulaukiu jau antrojo etapo Latvijoje,“ – su šypsena pasakoja „MX1“ klasės nugalėtojas iš Latvijos Edvards Bidzāns.

Antras Baltijos šalių čempionatas vyks liepos 7 d. Latvijoje, Dobele trasoje, trečiasis „Betsafe Lietuvos motokroso čempionatas“ etapas vyks birželio 22-23 d. Biržų motokroso trasoje.

Lietuvos motokroso čempionato nugalėtojai:

50cc: Ąžuolas Sungaila, Vytis Sabaliauskas, Arielius Dudoras.
65cc: Daimis Adamonis, Maksimilian Leopold, Domantas Misevičius.
750 s/p: Liutauras Variakojis / Peteris Jegorovs, Tomas Baltušis / Mantvydas Baltušis, Jonas Pirtinas / Viktorija Vareikaitė.
Quad: Gediminas Volkavičius, Atis Breds, Renatas Jegorovas.
Moterys: Patrīcija Bērziņa, Paula Bertašiūtė, Agilija Skudutytė.
MX2 J: Jan-Marten Paju, Ričards Alens Gaļčins, Gabriels Golturenko.

Baltijos ir Lietuvos motokroso čempionato nugalėtojai:

MX85: Lucas Leok, Aston Allas, Toms Dankerts.
MX125: Marius Adomaitis, Tomass Šaicāns, Raivo Laicāns.
MX2: Mairis Pumpurs, Richard Paat, Roberts Lūsis.
MX1: Edvards Bidzāns, Hardi Roosiorg, Domantas Jazdauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius