Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 03 /10:28

Jau po vidurnakčio iš pirmojo greičio ruožo grįžęs A.Juknevičius Dakarą tęsia

Pirmasis šių metų Dakaro greičio ruožas tapo tikru išbandymu „Kreda“ komandai – Antanas Juknevičius ir Didzis Zarinis bivaką pasiekė tik pirmą valandą nakties. Čia automobilį jau perėmė mechanikai, kurie plušo iki ryto. Ir savo padarė, tad ekipažas važiuoja toliau.

„Dienelė buvo ilga...“ – tokia žinutė atsirado naktį Antano Juknevičiaus feisbuke.

Ten pat jis papasakojo, kas jiems nutiko: „Pačioje lenktynių pradžioje netekome priekio. Važiavome tik su galu, tapom bagiu. Bet nesam bagis, mašina sunki, ratai maži, buvo sunku važiuoti. 200 km įveikėme tik su galu, bet tada jau prasidėjo tokios sudėtingos vietos, kad be keturių varomų neįmanoma įveikti.

Vienoje vietoje mums labai overdraivas padėjo, jų sunkvežimis mus užtraukė į kalną, mes ten stovėjome pusę valandos ar dar ilgiau, negalėjome užvažiuoti į tą kalną.

Mes jiems labai dėkingi, jie mums padėjo susitvarkyti, tas užtruko, bet galų gale, kad ir tamsoj įveikėme tuos 120 km, kurie buvo dieną visiems labai sunkūs, o mes juos per dvi valandas tamsoj įveikėm.“

Vėlyvą sekmadienio vakarą komandos feisbuke atsirado toks įrašas: „Lūžo reduktoriaus „flanšas“, sulaukėm pagalbos iš „Overdrive“. „KREDA“ komanda juda toliau! Daugiau naujienų – grįžus.“

Grįžęs Antanas sakė, kad jie patenkinti Dakaro eiga, o tas lūžimas – greičiausia jo vairavimo pasekmė: „Matyt, trinktelėjau.“

Pirmajame greičio ruože iš 75-os pozicijos startavęs Antanas Juknevičius turėjo lenkti priekyje važiavusius motobagius, lengvuosius prototipus ir sunkvežimius.

Tačiau tai nebuvo vienintelis iššūkis. Dėl stipraus lietaus trasoje atsirado gilios ir pavojingos išgraužos. Vienoje jų „Kreda“ automobilis buvo apgadintas, o vėliau patyrė techninį gedimą. Komanda buvo priversta sustoti ir spręsti kilusią problemą. Galiausiai, pašalinus technines kliūtis pavyko pajudėti ir prieš pat vidurnaktį pasiekti pirmojo greičio ruožo finišą.

Įspūdingą šuoliuką užfiksavo ir kameros. Vaizdo įrašą paskelbė „iGo2Dakar“.

Naktį komandos dirbtuvėse apsilankęs 15min Gazas redaktorius Žilvinas Pekarskas pakalbino mechanikus, kurie tebetvarkė automobilį, tačiau teigė, kad viskas padaryta ir komanda galės startuoti.

VIDEO: Po įspūdingo šuolio per griovį ir naktinio finišo technikai atstatė Antano Juknevičiaus automobilį

Sausio 3-ąją Dakare turėjęs vykti maratoninis greičio ruožas – atšauktas, nes maratoninį bivaką užtvindė stiprios liūtys. Maratoną keičia kito maršruto antrasis greičio ruožas. Jame Dakaro dalyvių lauks 338 kilometrai sportiniu režimu iš Hailo į Al Qaysumah, skrodžiant smėlynus ir kopas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas