Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV „Formula Drift“ varžybose dalyvaujantis Aurimas Bakchis pasirodys Lietuvoje

Vienas geriausių JAV šoninio slydimo čempionato „Formula Drift“ sportininkų, lietuvis Aurimas Bakchis, birželio gale pasirodys Lietuvoje. Čia 29 metų amžiaus vaikinas dalyvaus Rytų Europos „driftingo“ čempionato (EEDC) varžybose – birželio 29-30 dienomis ketvirtasis šio čempionato etapas vyks Kačerginės „Nemuno žiede“.
Aurimas Bakchis
Aurimas Bakchis / Kadras iš vaizdo siužeto

A.Bakchis šoninio slydimo varžybose JAV pradėjo dalyvauti 2011 metais ir iškart buvo išrinktas metų naujoku. Jis ne kartą buvo patekęs tarp 8 geriausių „drifterių“ visoje JAV, o šiais metais vykusiame etape Long Byče liko dvyliktas.

Būdamas 8 metų, jis su tėvais iš Lietuvos persikėlė į JAV. Autosportas A.Bakchį, jo teigimu, įtraukė nuo pat mažens – jo tėtis dalyvavo sportinių katerių varžybose, kurias stebėti Aurimui patikdavo.

Sportininko karjerą A.Bakchis pradėjo motokrose – „Odi“ vadinamas lietuvis jau būdamas paauglys dalyvavo pirmose varžybose Kalifornijoje. Motokrose jis daug eksperimentavo su amortizatorių bei spyruoklių nustatymais, o ši patirtis vėliau leido įkurti įmonę, kuri pardavinėjo pakabos dalis motociklams. Turėdamas nemažai inžinerijos žinių ir praktinės patirties, Aurimas sukonstravo ne vieną nestandartinį sprendimą, panaudotą automobilio pakaboje.

Baigęs koledžą, A.Bakchis dalyvavo ralio varžybose, kur reklamavo savo amortizatorių kompaniją „Feal Suspension“. Jo produktai buvo naudojami ne tik motocikluose, bet ir automobiliuose.

Viskas pasikeitė 2009-aisiais. Vieno draugo atvežtas į šoninio slydimo renginį, „Odi“ šiuo sportu susidomėjo ir netrukus nusipirko „Nissan 240SX S13“. Dalyvavęs ir užėmęs prizines vietas daugelyje žemesnės lygos varžybų, Aurimas 2011-aisiais startavo stipriausiame JAV šoninio slydimo čempionate – „Formula Drift“. 2011 metais jis gavo „Metų naujoko“ titulą ir pateko tarp šešiolikos geriausių „drifterių“ visoje JAV, o šeštame metų etape užėmė ketvirtą vietą.

2012-aisiais sezono pasiekimą jis pakartojo – pateko tarp šešiolikos geriausių metų „drifterių“ šalyje, o ketvirto „Formula Drift“ etapo kvalifikacijoje net užėmė pirmą vietą.

Birželio mėnesio pabaigoje jis po ilgos pertraukos sugrįš į Lietuvą: čia jis ves seminarus vietiniams šoninio slydimo entuziastams ir dalyvaus EEDC varžybose birželio 29-30 dienomis.

VIDEO: Aurimas Bakchis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas