Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Karklys Vokietijoje iškovojo „pole“ poziciją ir dar vieną podiumą

Vokietijoje Hockenheimo trasoje įvyko septintasis ir paskutinysis šio sezono „ADAC TCR Germany“ etapas, kuriame dar vieną podiumą iškovojo Jonas Karklys, rašoma pranešime.
Jonas Karklys
Jonas Karklys / Komandos nuotr.

Lietuvis sėkmingą sezoną užbaigė šeštadienio lenktynėse palypėdamas ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

NordPass“ komandos atstovas puikią formą demonstravo nuo pat lenktynių savaitgalio pradžios – penktadienio laisvosiose treniruotėse per lietų 33-ejų sportininkas abu kartus buvo antras, o kvalifikacijoje iškovojo „Pole“ poziciją.

Vis dėlto šeštadienį J. Karkliui teko susidurti su technikos kaprizais. Starto metu nukritus „Hyundai i30 TCR N“ variklio apsukoms, teko į priekį praleisti net tris varžovus. Kiek vėliau lietuvis pakilo iki antrosios pozicijos, tačiau teisėjai paskyrė baudą neva oponentas buvo aplenktas pažeidžiant trasos nustatytas ribas, tad vėl teko praleisti į priekį tris lenktynininkus.

Po varžybų teisėjai pripažino klaidą, neteisingai įvertinę situaciją ir paskyrę baudą.

„Savaitgalis prasidėjo smagiai – turėjome permainingas oro sąlygas, o tai man patinka. Pavyko demonstruoti gerą tempą treniruotėse, o vėliau nugalėti ir kvalifikacijoje“, – po varžybų kalbėjo J. Karklys. „Tiesa, turėjome nesklandumų su technika ir keistais teisėjų sprendimais, tad aukščiau trečiosios pozicijos pakilti nepavyko.“

Sekmadienio lenktynėse Lietuvos atstovas važiavimą pradėjo šeštas, tačiau iškart po starto aplenkė du varžovus ir iki pat varžybų pabaigos laikėse toje pačioje pozicijoje. Vis dėlto pačioje lenktynių pabaigoje savo vietą užleido Vincentui Radermeckeriui su „Holden Astra TCR“ automobiliu.

„Variklio nesklandumai toliau išryškėjo kvalifikacijoje – panašu, kad trūko galios. Prieš varžybas variklis išmetė gausybę dūmų ir atrodė, kad startuoti nepavyks. Visgi technika atlaikė iki važiavimo pabaigos, bet tiesiosiose labai trūko greičio“, – teigė J. Karklys.

„Nepaisant to, esu labai patenkintas sezonu. Pavyko pademonstruoti puikų greitį ir kovoti su geriausiom komandom bei lenktynininkais. Keletas gedimų ir kitų nesėkmių neleido pakilti aukščiau bendroje įskaitoje, tačiau jau turime žiūrėti į ateitį.“

Hockenheimo lenktynėse abu kartus nugalėjo „Engstler“ komandos atstovas Szymonas Ladniakas, o ant podiumo taip pat lipo kitas šios ekipos lenktynininkas Martinas Andersenas iš Švedijos atstovė Jessica Backman.

Bendroje įskaitoje J. Karklys užėmė ketvirtąją vietą surinkęs 255 taškus ir iškovojęs net 7 podiumus bei 3 Pole pozicijas.

Varžybų įrašą galite pasižiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas