Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Joniškio autokroso trasa sekmadienį taps „bulių kautynių“ arena

Jau artėjantį sekmadienį, liepos 7 dieną Joniškyje, „Forsažo“ trasoje bus surengtos „bulių kautynių“ ir „bulių be kontaktų“ varžybos. Tai jau ketvirtasis etapas iš aštuonių, numatytų 2024-ųjų metų kalendoriuje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Trasoje vieni kitus atakuosiantys „buliai“ bus padalinti į dvi kategorijas – „sunkiuosius“ ir „lengvuosius“. „Sunkieji buliai“ – tokios mašinos, kurios kontaktinei kovai yra paruoštos maksimaliai ir dažnai sunku net pasakyti, kokio gamintojo kėbulas panaudotas „buliui“ konstruoti.

„Lengvieji buliai“ – saugos lankais aprūpinti, bet daugiau ar mažiau standartiniai automobiliai. Žiūrovams būtent šios klasės važiavimai ir sukelia daugiausiai emocijų, mat ši kategorija visuomet būna gausiausia. Tiek vienos, tiek kitos klasės dalyvių tikslas – padaryti kuo daugiau žalos varžovui. Taškai čia skiriami už apsukimą, apvertimą, nustūmimą ir net savaiminį apsivertimą.

Taip pat trasoje vyks ir „bulių krosas be kontaktų“. Tai autokroso taisyklėmis paremtos lenktynės, kuriose tyčiniai kontaktai yra draudžiami. Greta klasių 1,6, 2,0 ir OPEN taip pat varžysis ir moterys bei jaunimas, o nuo šių metų atskirą savo klasę turės ir galine ašimi varomi automobiliai. Be to, taip pat čia vyks ir vadinamos „palutarkų“ lenktynės, kuriose varžomasi standartiniais pigiais automobiliais be sportinio paruošimo.

Po trijų sezono etapų jau ryškėja ir visų klasių lyderiai. „Sunkiųjų bulių“ kategorijoje kol kas geriausiai sekasi Audriui Lašui iš Joniškio. Jis turi 270 taškų. Praėjusiame etape Rokiškyje pavarų dėžės gedimą patyrusiam Irmantui Šuminskui Joniškyje reikės atsigriebti bei siekti sugrįžti į pirmąją vietą. Jis kol kas antras ir nuo lyderio atsilieka 10 taškų. Trečioje vietoje klasifikuojamas 225 taškus turintis kitas Joniškio atstovas Renatas Norvaišas.

„Lengvųjų bulių“ įskaitoje lyderiauja Kuršėnų atstovas Gytis Adomaitis. Per tris etapus jis surinko 285 naudingumo balus. Šimtu taškų nuo jo atsilieka panevėžietis Šarūnas Šarauskis. Trečioje vietoje – dešimtimi taškų nuo antrosios vietos atsiliekantis Karolis Steponas iš Radviliškio.

„Bulių be kontaktų“ klasėje, kurioje varžosi moterys ir jauniai, lyderiauja Joniškio atstovas Matas Rimkus. Jis per tris etapus iškovojo 285 taškus. 220 taškų turi ir antroje vietoje rikiuojasi Monika Šlepikaitė. Dešimčia taškų nuo pastarosios atsilieka Gustas Skrebys.

Itin gausioje klasėje 1,6 lyderis po trijų etapų – anykštėnas Gediminas Grebnickas. Jis turi surinkęs 245 taškus. Vos dešimčia taškų mažiau turi lyderio kraštietis Deividas Tomas Mikalajūnas. Tik penkiais taškais nuo antrosios vietos atsilieka vienas greičiausių šios klasės dalyvių, panevėžietis Egidijus Nevulis.

Klasėje 2,0 kol kas aukščiausiai rikiuojasi Karolis Adomaitis. Jis yra sukaupęs 260 taškų. 30 taškų mažiau turi uteniškis Gaudentas Kavaliauskas. 175 taškus turi ir trečioje vietoje žengia Deividas Cibulskis.

Klasėje RWD sezone lyderiauja Rokas Vaitekūnas. Jis turi 275 taškus ir 20 taškų lenkia Valdą Žemaičiūną bei 35 taškais yra atitrūkęs nuo trečioje vietoje klasifikuojamo Stasio Petriškio.

OPEN įskaitoje kol kas triumfuoja visus tris etapus laimėjęs panevėžietis Donatas Stašiūnas-Žvėris. Jis turi maksimalų įmanomą taškų skaičių – 300. Su 215 taškų rikiuojasi Andrius Prichodko. Andrius Kviliūnas su 160 taškų kol kas trečias.

Automobilių be sportinio paruošimo įskaitoje po trijų etapų pirmauja 164 taškus turintis Mantas Mikalajūnas. Antroje vietoje su 160 taškų – Eglė Strumskytė. Trečioje vietoje – 150 taškų turintis Justinas Laurinavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius