Jubiliejiniame Breslau ralyje startuosianti E.Gelažninkienė: čia prasidėjo kelias į Dakarą

Dažniausiai lietuviai birželio antrą pusę sieja su Joninių laužais ir trumpiausiomis naktimis. Tačiau automobilių sporto entuziastai tokiu metu ieško ne paparčio žiedo, o informacijos apie tautiečius, išvykusius į Europos Dakaru vadinamą „Breslau rallye“, vykstantį Lenkijos pietvakariuose.
Emilija Gelažninkienė grįžta į Breslau ralį
Emilija Gelažninkienė grįžta į Breslau ralį / AG Dakar, A.Knezio nuotr.

Šiemet čia lietuvių kaip niekada gausu, o tarp jų – jau trečią kartą dalyvaujantis Emilijos ir Arūno Gelažninkų ekipažas („Rentway Dakar Team“) bei net penki „AG Dakar school“ komandos motociklininkai.
E.Gelažninkienė, metus pradėjusi ir sėkmingai finišavusi Dakaro ralyje, su malonumu ir sugrįžta į Breslau. Anot sportininkės, būtent šis ralis yra labai gera treniruotė, padedanti įsivertinti pasiruošimo lygį.

„Sugrįžtu čia jau trečiąjį kartą – šiame ralyje prieš trejus metus debiutavau kaip bagio vairuotoja. Šiemet tikslai aukšti, buvo daug treniruočių, tad tikiuosi ir daugiau sėkmės. Minties čia nevažiuoti net nebuvo, nes kasmet Breslau ralis man suteikia vis naujas, vertingas pamokas, o šiemet dar galime ir pasidžiaugti tapę organizatorių „RBI sport“ partneriais, tad visi išbandymai ir priemonės, kurios padės mums įveikti ralį, taps pamoka „AG Dakar school“ mokiniams tiek Lietuvoje, tiek Dubajuje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose)”, – su užsidegimu kalbėjo sportininkė.

VIDEO: Emilija Gelažninkienė grįžta į Breslau ralį

Anot lenktynininkės, šiemet ralyje kaip niekad mažai už vairo sėsiančių moterų.

„Dar laukiame registracijos pabaigos, bet kol kas, regis, esu vienintelė moteris vairuotoja. Tiesa, šiemet organizatoriai žada kaip niekada sudėtinga ir intensyvų ralį, tad galbūt tai galėjo atbaidyti kitas moteris, tačiau aš savo dalyvavimu noriu įkvėpti ir priminti, jog įdėjus daug darbo ir nepasiduodant, viskas yra įveikiama. Planuoju ir toliau aktyviai vystyti „Moterys gali“ idėją. Šiuo metu kaip tik su vienais būsimais partneriai plėtojame socialiai atsakingą ir labai svarbų projektą, kuris, viliuosi, leis pamatyti daugiau aktyvių ir atkaklių moterų kituose autosporto renginiuose.”

Į ralį – su patikrinta komanda

„Rentway Dakar Team“ ekipažą į ralį atlydėjo ištikimi rėmėjai. Tarp jų – Dakaro ralyje ne vienam ekipažui metai iš metų padedanti mechanikų komanda „Jonelio ATV Pro Service“.

„Mano pirmasis kaip vairuotojos Dakaro finišas – būtent šios komandos nuopelnas. Po prologo avarijos jie per naktį vėl ant ratų pastatė mūsų bagiuką ir leido kiekvieną dieną jausti ramybę žinant, jog iš techninės pusės niekas neturės mums priekaištų. Mano nuomone, tai profesionaliausia ir geriausia mechanikų komanda Lietuvoje,“ – pagyrų „Jonelio ATV Pro Service“ negailėjo sportininkė.

Tačiau net ir su geriausiai paruošta technika toli ralyje nenuvažiuosi, jeigu klaidžiosi. Būtent todėl bagyje, šalia Emilijos – Lietuvos ralių mohikanas, trečiuosius metus šturmano rolėje įgūdžius tobulinantis ir kitiems sportininkams patarimų bei pamokų negailintis Arūnas Gelažninkas. Pasak kauniečio, šiemet ralis žada būti kaip niekada intensyvus ir pareikalausiantis ne tik fizinio pasiruošimo.

„Organizatoriai šiemet tikrai ruošiasi pagainioti sportininkus. Turėsime su pravažiavimais virš 300 kilometrų apimsiantį maratoną, žinoma, naktinius greičio ruožus. Orai jau iškart pasitiko su lietumi, tad bus ir purvo, kai pradžius – alins karštis ir pasimaudysime dulkėse. Taip pat navigacija niekam neleis atsipalaiduoti, bus itin svarbu analizuoti ir aiškiai suprasti kelio knygą. Tačiau su tinkamu pasiruošimu viskas įveikiama, būtent dėl to labai smagu, jog kartu su ralio organizatoriais galėsime pamokas perduoti ir mokiniams. Žinoma, labai gera pamoka yra ir reali praktika, dėl šios priežasties „AG Dakar school“ vėliavą šiemet neša penki motociklininkai,“ – įspūdžiais prieš varžybas dalijosi sportininkas.

Motociklų įskaitoje sąskaitų suvesti su „Breslau“ raliu sugrįžta Kasparas Jančys, Saulius Klevinskas ir Tomas Marcinkevičius. O du „AG Dakar School“ nariai – Edvardas Sokolovskis ir Nedas Žažečkis – painiuosius pietvakarių Lenkijos miškus varpys pirmą kartą.

Jubiliejinis, 30-asis „Breslau rallye“ vyks birželio 23-29 dienomis. Joninių išvakarėse dalyvių lauks 9 kilometrų ilgio prologas, nustatysiantis dalyvių starto tvarką prieš pirmąjį greičio ruožą. Iš viso per savaitę lenktynininkų laukia per 1200 kilometrų, iš kurių – 993 kilometrų greičio ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius