Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką parodė Bahreino „Formulės 1“ GP ir ko tikėtis šį savaitgalį?

Buvo planų parašyti po trumpą apžvalgą po kiekvieno naujojo sezono „Grand Prix“, tačiau planus pats ir pakeičiau, beveik savaitei išvykęs į PL/UA pasienį prasmingesnių darbų atlikti. Kvalifikaciją ir lenktynes pasižiūrėjau vakar naktį, vos grįžęs namo, juk be „Formulės-1“ tiesiog negaliu!
Formulė 1 Bahreine. Ch. Leclercas ir Carlosas Sainzas
Formulė 1 Bahreine. Ch. Leclercas ir Carlosas Sainzas / Imago / Scanpix nuotr.

Nustebino su ženklu „+“

„Ferrari“. Ne, ne vien „Ferrari“ ekipą turiu omeny. Kalbu apie „Ferrari 066/7“ jėgainę ir visas tris ją naudojančias ekipas – pačią „Ferrari“, „Haas“ bei „Alfa Romeo“.

Kalbama, kad tai nėra (vien) variklio įtaka. Panašu, italų greičių dėžės pavarų perdavimo skaičiai pakankamai skiriasi nuo kitų komandų – „Ferrari“ naudoja trumpesnes pavaras. Svarbu paminėt – tas pačias greičių dėžes naudoja ir „Haas“, bet ne „Alfa Romeo“!

Į F-1 sugrįžęs Kevinas Magnussenas („Haas“) tapo dienos didvyriu, už penktą vietą „atvežęs“ komandai iškart 10 taškų. Praeitam sezone „Haas“ jų turėjo... nulį!

Maloniai nustebino nemažai artimų kovų trasoje, ypač keliems automobiliams važiuojant arti vienas kito, kaip vyko kelių pirmų lenktynių ratų metu. Naujos taisyklės, iš pirmo žvilgsnio, padidino tokią galimybę. Kas ir buvo planuota.

Kova tarp Charles Leclerco („Ferrari“) ir Maxo Verstappeno („Red Bull“) priminė jų ankstesnes kovas F-1 , bei kartingo laikų dvikovas.

Nustebino su ženklu „-“

„Mercedes“ forma? Ne. Ji kaip mat atitiko mano lūkesčius ir prognozes. Beje, jei ne „Red Bull“ techninės nesėkmės, „Mercedes“ būtų P5 ir P6 t.y. 3 vietoje tarp komandų.

Bet štai „McLaren“, kuriems prognozavau 4 (ketvirtą !) vietą, atrodė tragiškai. Lenktynėse, jei ne varžovų gedimai ir silpnokai važiavę Nicolas Latifi („Williams“) ir Nico Hulkenbergas („Aston Martin“), Danielis Ricciardo ir Lando Norris būtų buvę paskutiniai. PASKUTINIAI!!!

„Red Bull“ techninės problemos. Visišku fiasco „Red Bull“ komandai pavirtęs Bahreino GP. Keistoki gedimai pačioje lenktynių pabaigoje, su paūmėjusiais simptomais saugos automobilio fazėje. Daug hipotezių apie kuro pompas, daviklius, kuro temperatūros įtaką… ekipa žada atrasti tikrą gedimų priežastį ir užtikrinti, jog tai nepasikartos. Laiko liko vos dvi dienos.

Įdomus faktas

Charlesas Leclercas pasiekė vadinamą „hat trick“ – šeštadienį pelnė „pole“ poziciją, laimėjo lenktynes ir užfiksavo greičiausią lenktynių ratą.

Kas toliau?

Kitas GP jau šį savaitgalį, tad sunku tikėtis ženklių permainų. Ypač turint omeny ilgas Saudo Arabijos trasos tiesiąsias, kur savo pranašumą tikrai demonstruos „Ferrari“. Ir ne tik komanda, bet, kaip jau minėjau, visi, kas naudoja jos variklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas