Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip elektrikas Sebastienas Loebas pasiuntė WRC mirties bučinį

Praeitą savaitę skelbėme balsavimą, kuriame išrinkote Sebastieną Loebą geriausiu XXI amžiaus pradžios lenktynininku. Šįkart priminsime jums plačiau, kokį vaidmenį WRC istorijoje atliko S.Loebas ir kaip jis praeityje pasiuntė WRC į nokdauną.
Sebastienas Loebas
Sebastienas Loebas / „Peugeot“ nuotr.

Pradžiai pasižiūrėkime į faktus. Devyni WRC čempiono titulai, podiumai Pasaulio kėbulinių automobilių čempionatuose, Le Mano 24 valandų lenktynėse ir Dakare. Prancūzas yra keturis kartus laimėjęs „Race of Champions“ varžybose, jų metų aplenkęs net ir patį M.Schumacherį. O dalyvaudamas „Pikes Peak“ lenktynėse, pirmuoju bandymu pagerino visų laikų trasos rekordą.

Tačiau dar labiau už dominavimą skirtingose autosporto disciplinose stebina jo palikimas. WRC jis aktyviai dalyvaudamas dominavo vos ne dešimtmetį. Beveik ketvirtadalį laiko, kiek egzistuoja visas čempionatas.

O kas atsitinka, kai vienas žmogus laimi devynis kartus iš eilės? Taip, žmonėms pabosta ir sportas kenčia. Juk kuo mažiau viešumo ir gerbėjų įsitraukimo – tuo mažiau ir rėmėjų pinigų. Apskritai varžybų lankomumas, televizijos pelnas ir automobilių gamintojų įsitraukimas S.Loebo dalyvavimo WRC metu labai sumažėjo. Prancūzo talentas visiškai užgožė ateinančią ralio kartą. Ateities čempionas Sebastienas Ogieras, perspektyvūs naujokai kaip Mikko Hirvonenas ir Dani Sordo buvo visiškame Loebo šešėlyje.

O Sebastienas blizgėjo nuo pat vaikystės. Būdamas dar tik vaikas, jis penkis kartus iš eilės triumfavo Elzaso regiono gimnastikos čempionatuose. Niekas jo niekada nestūmė į lenktynes. Baigęs vidurinę mokyklą, jis dar tik siekė dirbti elektriku statybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas