Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 02 /21:55

„Rally Žemaitija 2023“ pirmoji diena lyderiaujančiam M.Samsonui galėjo baigtis tragedija: į kelią išbėgo briedis

Penktadienį Kelmėje duotas startas antram šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapui „Rally Žemaitija 2023“. Jo metu per dvi dienas dalyviams teks įveikti beveik 113 kilometrų, padalintų į 12 greičio ruožų. Dalis jų pirmąją ralio dieną buvo naktiniai.
Briedis M.Samsono kelyje
Briedis M.Samsono kelyje / 15min montažas

Šeštas GR

Šeštame greičio ruože pirmi trys ekipažai vėl išsidėliojo taip pat kaip ir penktame. Po pirmosios ralio dienos varžybų lyderiu išlieka M.Samsono ir E.Snitko duetas su 41 sek. pranašumu prieš V.Jurkevičių su A.Paliukėnu. Treti su 1 min. 9 sek. deficitu nuo lyderio - G.Notkus su D.Strižanu.

2WD įskaitoje nesėkmė ištiko Justą Tamašauską, iki tol užėmusį lyderio vaidmenį. Jis su šturmanu Algirdu Pranckūnu pasitraukė po penkių greičio ruožų, pirmąją poziciją užleisdamas Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno tandemui.

Per pirmąją ralio dieną dėl avarijų ar gedimų iš kovos pasitraukė 11 ekipažų. Per plauką nuo rimto incidento buvo ir ralio lyderis Martynas Samsonas. Viename iš greičio ruožų, ekipažui važiuojant maždaug 120 km/val. greičiu, į kelią išbėgo briedis. Laimingo atsitiktinumo dėka gyvūno ir ekipažo keliai nesusikirto, antraip viskas galėjo baigtis ir tragiškomis pasekmėmis.

Situaciją galima išvysti žemiau pateiktame vaizdo įraše. Perspėjame, kad jame yra necenzūrinės leksikos.

Penktas GR

Penktame greičio ruože ir toliau dominavo M.Samsonas su E.Snitku. Jie čia 16,6 sek. pranoko V.Jurkevičių su A.Paliukėnu. Panašu, kad tokią įtaką rezultatui naktiniuose greičio ruožuose turėjo dėl mažo vėjo sunkiai besisklaidančios dulkės. Nuo V.Jurkevčiaus dar 5 sek. atsiliko latvis E.Blūms.

Ketvirtas GR

Šiame greičio ruože ir vėl sparčiausiu tempu važiavo ralio lyderiai M.Samsonas su E.Snitku. Už jų antra ir trečia pozicijos išsidėstė analogiškai kaip ir prieš tai buvusiame greičio ruože – V.Jurkevičius, už jo – E.Blūms. Po šio greičio ruožo lyderiai išlaiko 17 sek. persvarą prieš V.Jurkevičių, o trečias vis dar laikosi G.Notkus. Jį nuo antros vietos skiria maždaug 15 sek.

Iki pirmosios ralio dienos pabaigos lieka du greičio ruožai. Abu jie bus naktiniai, tad dalyviai grįžo į serviso zoną montuoti papildomus žibintus.

Trečias GR

Trečiame greičio ruože ir toliau lyderiavo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Jie čia 2,7 sek. už savęs paliko Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Trečią laiką parodė latvių Emilio Blūmo ir Didzio Eglites duetas, važiuojantys „Mitsubishi Lancer EVO IX“ automobiliu.

Antras GR

Antrame greičio ruože lyderystę ir vėl išlaikė M.Samsonas su E.Snitku. Už jų nugaros pozicijomis apsikeitė V.Jurkevičius ir G.Notkus. Pastarasis finišavo antras ir lyderiui nusileido 1,84 sek. V.Jurkevičius nuo G.Notkaus atsiliko beveik 7 sek.

Pirmas GR

Pirmame greičio ruože iškart jautį už ragų stvėrė Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Ekipažas laimėjo greičio ruožą, 5,5 sek. aplenkdamas antrą laiką parodžiusius Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Nuo jų vos 0,4 sek. atsiliko Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Šis greičio ruožas nesėkmingai susiklostė dviems greitiems sportininkams. Linas Vaškys su N5 serijos „Škoda Fabia“ pasitraukė dėl gedimo. Tuo metu Suomijos ralio čempionas Teemu Asunmaa patyrė avariją ir smarkiai apdaužė Mindaugo Varžos pagamintą „Ford Fiesta VRT“.

Testinis greičio ruožas

Varžybos tradiciškai prasidėjo bandomuoju greičio ruožu. 3,69 km ilgio distancijoje geriausiai pasirodė Giedriaus Notkaus ir Daliaus Stižano ekipažas. Duetas savo antruoju bandymu iš trijų čia užfiksavo 2 min. 3,77 sek. rezultatą. Antroje vietoje išsirikiavo Martyno Samsono ir Ervino Snitko tandemas. Jie lyderiams nusileido 1,22 sek.

Trečiojo laiko autoriais tapo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Jie nuo antrojo rezultato buvo per 0,15 sek. Ketvirtas čia buvo Suomijos ralio čempionas Teemu Asunmaa, kuris „Rally Žemaitija“ varžybose startuoja Mindaugo Varžos dirbtuvėse sukurta „Ford Fiesta VRT“ automobiliu. Penketuke įsitvirtino Linas Vaškys su Laurynu Paškevičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas