Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko reiks T.Neuville, kad šį savaitgalį taptų WRC čempionu?

Iki 2024 m. WRC čempionato pabaigos likus tik Centrinės Europos ir Japonijos raliams, T.Neuville prieš artimiausią persekiotoją (O.Tanaką) turi 29 taškų persvarą. Ko belgui reiktų, kad jis WRC čempionu taptų dar šį savaitgalį?
Thierry Neuville. Iain Cameron nuotr. Wikipedija CC BY 2.0
Thierry Neuville. Iain Cameron nuotr. Wikipedija CC BY 2.0

Matematika yra gana paprasta. Kadangi vieno WRC savaitgalio metu maksimaliai galima surinkti 30-imt taškų, o T.Neuville ir O.Tanaką skiria 29-ių taškų skirtumas, Thierry šio savaitgalio metu tereikia surinkti dviem taškais daugiau nei Ottui.

Taip svarbu užsitikrinti, kad belgas nesurinktų 10 taškų mažiau nei S.Ogier ir 15 tšk. mažiau nei E.Evansas

Po žvyrinio Čilės ralio T.Neuville neslėpė džiaugsmo, kad WRC titulo laimėtojas paaiškės dvejuose paskutiniuose asfaltiniuose raliuose, kadangi ant minėto tipo dangos belgas jaučiasi geriausiai.

Nors ir teoriškai viskas bus pačio T.Neuville rankose, jis jau žino, ką reiškia pirmauti čempionate likus dviem etapams ir vis tiek jį pralošti. Taip belgui nutiko 2018 m., tas pats nutiko ir E.Evansui 2020-aisiais. Vis dėl to praeityje net penkis kartus WRC čempionate likęs antras, T.Neuville neabejotinai padarys viską, kad iš rankų nepaleistų ir dar vieno čempiono titulo.

„Titulą iš esmės gali pralošti tik pats T.Neuville“, - sakė O.Tanakas.

Žmogus, kuris taškais yra arčiausiai T.Neuville, taip pat viešai kalba, kad pirmiausiai žiūrės komandos interesų, o ne kovos dėl titulo vairuotojų įskaitoje.

Praeityje O.Tanakas kalbėjęs, kad tikrai varžysis dėl antro WRC čempiono titulo, prieš Centrinės Europos ralį kiek pakeitė pakeitė savo poziciją ir žadi koncentruotis į komandinę įskaitą.

„Man šiuo metu svarbesnė yra komandinė įskaita, privalau komandai iškovoti kiek galima daugiau taškų. Kas liečia vairuotojų įskaitą, tai viskas Thierry rankose. Tik jis pats gali sukomplikuoti savo situaciją, pralošdamas jau beveik rankose turimą titulą“, - žurnalistams kalbėjo O.Tanakas.

Kodėl CER ralyje nebus K.Rovanperos?

Labai panašiai kaip O.Tanakas, kalba ir S.Ogier, kuris mano, jog po antro savo nesėkmingo ralio iš eilės Čilėjė T.Neuville jau nebepagaunamas. Todėl, bent jau savo retorika, niekas padoke iššūkio belgui atvirai nebemeta.

Svarbus žmogus visoje šioje istorijoje būtų ir K.Rovanpera. Nepaisant avarijų, visuose raliuose, kuriuose suomis šiemet startavo – visur atrodė tvirtai. Kalle dalyvavimas neabejotinai reikštų didesnę konkurenciją ir didesnį nepelnytų taškų skaičių, garantuotai atsargiai važiuosiančiam T.Neuville.

Vis dėl to suomio šį savaitgalį nebus.

„Toyota“ komandos vadovas Jari-Matti Latvala labai paprastai paaiškino, kodėl suomio CER ralyje nėra: „Žinoma, kad mums jo labai reiktų kovojant dėl titulo gamintojų tarpe, vis dėl to mes esame su juo esame pasirašę kontraktą, kuriame nurodyta konkretus etapų skaičius, kuriuose jis startuos. Todėl mes negalime jo versti startuoti. Tiesą sakant, būtent dėl mūsų susitarimo, mes to net neprašėme. Vis dėl S.Ogier ir E.Evansas yra puikiai pasiruošę, mums taip pat padės ir grįžtantis T.Katsuta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito