Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl Elektrėnų ralyje Mariaus Vėgėlės sportinį automobilį puoš 100-asis numeris?

Jau šeštadienį startuoja priešpaskutinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas - „Alburnus rally Elektrėnai”, kuriame Mariaus Vėgėlės ekipažas bus vainikuotas 100-uoju startiniu numeriu. Kuo ypatingas šis numeris ir kam jis skiriamas?
M.Vėgėlės ekipažas. Alfonso Rakausko nuotr.
M.Vėgėlės ekipažas. Alfonso Rakausko nuotr.

Nors ekipažas šeštadienio rytą startuos iš 10 starto pozicijos, 100-tasis numeris jiems buvo paskirtas ne be reikalo, kadangi Mariaus šturmanas Gediminas Saudargas, Elektrėnų ralyje švęs savo karjeros šimtąjį startą. Jubiliejinių starto numerių pasitaiko retai, kadangi per karjerą dideliu startų bagažu pasidžiaugti tenka ne kiekvienam sportininkui.

Gedimino karjera ralyje prasidėjo dar 2006 m. ir tęsiasi iki dabar. Per visą savo karjerą jis yra praleidęs tik 2022 metų sezoną, todėl šis ralis simboliškai vainikuoja sportininko meistriškumą ir atsidavimą ralio disciplinai. Paklausus kaip jaučiasi dabartinis ekipažas, Marius Vėgėlė atsakė, jog sportiniame automobilyje su Gedimu gerai vienas kitą supranta ir ralio trasose siekia prizinių vietų Lietuvos automobilių ralio čempionato LARČ3 klasės varžybose.

Bendroje čempionato įskaitoje jiems kortas stipriai sumaišė ankstyvas finišas Rokiškio ralyje, kadangi antrajame greičio ruože pažeidus priekinę važiuoklę ekipažas nebegalėjo tęsti varžybų.

Lyderiavęs Mariaus Vėgėlės ekipažas iš pirmos vietos LARČ3 klasėje, krito į trečiąją vietą. Mariaus ir Gedimino duetas nuleisti rankų neketina, sportininkas minėjo, kad paskutinieji du raliai parodys kas yra vertas čempionato titulo, tad kova klasėje bus bekompromisė iki pat paskutiniųjų šių metų sportinių kilometrų.

Marius Vėgėlė kviečia visus nepraleisti artėjančių varžybų, kurios jau rugsėjo 9 dieną džiugins ralio mėgėjus Elektrėnų apylinkėse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas