Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokiose vietose rekomenduojama stebėti „Alburnus Rally Elektrėnai“ varžybas?

Jau rytoj, rugsėjo 9-ą dieną Elektrėnų, Kaišiadorių ir Trakų apylinkėse įvyks penktasis, priešpaskutinis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato ir Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato etapas „Alburnus Rally Elektrėnai“. Ralis žiūrovams bus nemokamas, o kad jį būtų galima stebėti sklandžiai ir pamatyti daug gražių vaizdų, organizatoriai bei ralio entuziastai „Rally Freaks“ kviečia susipažinti su greičio ruožais ir ralio stebėjimo vietomis juose, rašoma pranešime.
„Alburnus Rally Elektrėnai“
„Alburnus Rally Elektrėnai“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Elektrėnai Ralis

Šiais metais „Alburnus Rally Elektrėnai“ dalyvių lauks devyni greičio ruožai, kuriais Lietuvos automobilių ralio čempionato ekipažai turės įveikti kiek daugiau nei 115 kilometrų. Ralio sprinto čempionate sportininkų lauks per pus trumpesnė distancija. Jie į lenktynes prisijungs nuo antrosios pusės ir nuvažiuos beveik 58 km atstumą.

Dar viena svarbi detalė – ralio formatas iš dviejų dienų keičiasi į vienos. Visi greičio ruožai vyks šeštadienį ir drieksis Elektrėnų, Kaišiadorių ir Trakų apylinkėmis, o paraiškas varžyboms pateikė net 96 ekipažai.

GR1/3 greičio ruožas (A-Mega/Fakto Auto) bus 6,5 km ilgio ir „Rally Freaks“ kolektyvas bei „Alburnus Rally Elektrėnai“ organizatoriai čia rekomenduoja tris vietas stebėjimui. Žiūrovai, kurie į greičio ruožą važiuos ne šalutiniais privažiavimo keliais, o pačiu greičio ruožu, turėtų įsidėmėti, jog kelias uždaromas likus valandai iki pirmo automobilio starto – 7 val. Jis atidaromas 11.50 val.

GR2/4 (Kroon Oil/ Bags & More) bus uždarytas nuo 7.35 val. ir civilinis eismas juo bus vėl leidžiamas nuo 12.25 val. Čia žiūrovams ralį stebėti siūloma taip pat trijose vietose. Greičio ruožo ilgis – net 22,8 km.

GR 5/7 (Viada/TOPsport) greičio ruožo uždarymo laikas – 13.30 ir kelias čia liks uždarytas iki pat 19 val. Jame kaip įdomios stebėjimui vietos išskirtos taip pat trys pozicijos. Greičio ruožo ilgis – 14,8 km.

GR6/8 (Alburnus) greičio ruožo ilgis bus 13 km. Jo uždarymo laikas yra 14.15 val., o eismas čia vėl bus leidžiamas nuo 19.45 val. Šiame greičio ruože rekomenduojamos dvi vietos stebėjimui. Antrąkart važiuojant šį greičio ruožą dalyviai kovos ir dėl „Powerstage“ taškų.

GR9 (Elektrėnų mero taurė). Šis greičio ruožas drieksis Elektrėnų miesto gatvėmis, tik šįkart jis bus dvigubai ilgesnis nei įprastai. Vietoje vienos tradicinės atkarpos dalyviai šįkart trasoje suks du ratus. Organizatoriai atskirų stebėjimo vietų šiam greičio ruožui neišskiria, kadangi čia žiūrovai tikrai be jokio vargo galės apeiti visą distanciją ir pamatyti baigiamąjį lenktynių akordą keliose skirtingose vietose. Miesto greičio ruožo ilgis – 2,66 km, o pirmasis automobilis čia pasirodys 19.10 val. Čia taip pat lauks ir scena, kurioje planuojami pokalbiai su dalyviais, Martyno Kavaliausko koncertas bei, žinoma, fejerverkai ir iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Plačiau apie „Alburnus Rally Elektrėnai“ varžybas, greičio ruožus bei siūlomas įdomias vietas šio ralio stebėjimui galite sužinoti susipažinę su „Rally Freaks“ paruošta apžvalga, kurią rasite paspaudę čia.

Daugiau informacijos apie rugsėjo 9-ą dieną įvyksiančias „Alburnus Rally Elektrėnai“ varžybas galima rasti organizatorių puslapyje „Facebook“ ir www.autorally.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas