Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurentas Dakaro lietuviams: „Audi“ pristatė monstrą „RS Q e-tron“

2022 m. sausio mėnesį Dakare automobiliais startuosiantiems lietuviams bus gerokai sunkiau patekti į dešimtuką. Nes Dakaro ralio organizatoriai pakeitė taisykles, įsteigdami naują automobilių klasę T1 PLUS. Tačiau konkurenciją dar labiau padidins T1 E (alternatyvia energija varomų) bolidų klasėje startuosiantys elektriniai monstrai didžiuliais ratais – „Audi“ pristatė Dakaro bagį „RS Q e-tron“, išvystantį 671 AG.
Elektrinis Dakaro monstras Audi RS Q e-tron
Elektrinis Dakaro monstras Audi RS Q e-tron / Audi Sport nuotr.

Dakaras 2022 m. bus visiškai kitoks. Pirmuosiuose organizatorių pranešimuose – užuomina apie platesnę geografiją ir naują T1 PLUS klasę, kurios automobiliai turės didesnę pakabos eigą ir didesnius ratus, nei „Hilux“ ar MINI. Tačiau akivaizdu, kad vienu svarbiausių Dakaro žaidėju šį kartą taps AUDI komanda.

Būtent elektrinis „Audi RS Q e-tron“ yra juodasis arkliukas. Jo ratus suks elektros varikliai, pasiskolinti iš „Formulės E“. TFSI DTM vidaus degimo variklis veiks tik kaip generatorius, įkraunantis baterijas.

Šių metų pabaigoje bus baigti prototipo bandymai ir jis dar prieš Dakarą startuos oficialiose varžybose. Įdomu ir tai, kad komandai, po ilgos pertraukos sugrįžusiai į ralį, atstovaus auksiniai pilotai: Carlosas Sainzas, Stephane‘as Peterhanselis (perėję iš X-raid) ir Mattiasas Ekstromas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas