Sportas gyvai

Labai netikėta: „Formulės 1“ lenktynes Austrijoje laimėjo G.Russelas

Austrijos GP baigėsi kiek netikėta „Mercedes“ vairuotojo George‘o Russello pergale.
Austrijos GP laimėjo George'as Russelas
Austrijos GP laimėjo George'as Russelas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Britas pasinaudojo tuo, jog priekyje didžiąją lenktynių dalį važiavę Maxas Verstappenas („Red Bull“) ir Lando Norrisas („McLaren“) susidūrė tarpusavyje ir pakilo į pirmą vietą.

M. Verstappenas pirmavo iki 63-ojo lenktynių rato. Tuomet čempionas turėjo stiprų kontaktą L. Norrisu. Tai užbaigė „McLaren“ vairuotojo lenktynes, o M. Verstappenas buvo nubaustas 10 sekundžių bauda, kadangi, teisėjų nuomone, būtent olandas buvo kaltas dėl susidūrimo. Tiesa, bauda nepakeitė M. Verstappeno pozicijos – jis finišavo penktas.

Pirmą pergalę šiame sezone ir antrą GP karjeroje laimėjęs G. Russellas podiumu dalijosi su Oscaru Piastriu („McLaren“) ir Carlosu Sainzu („Ferrari“). Australas nuo laimėtojo atsiliko 1.906 sek., o ispanas - 4.533 sek.

Trumpą video apžvalgą žiūrėkite čia.

Ketvirtas liko kitas „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas, kuris išsaugojo šią poziciją nepaisant gautos 5 sekundžių baudos.

Šešttoji vieta atiteko Nico Hulkenbergui („Haas“), septintoji – Sergio Perezui („Red Bull“), aštuntoji – Kevinui Magnussenui. Tuo tarpu dvi žemiausias pozicijas, už kurias skiriami taškai, iškovojo Danielis Ricciardo („Visa Cash App RB“) ir Pierre‘as Gasly („Alpine“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius