Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ladoga“: pirmosios lietuvių pergalės!

Rusijoje vykstančių „Ladoga 2009“ 4x4 maratono varžybų šeštoji diena tapo pergalinga Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui. Šią dieną TR1 klasėje po ežero pakrante ir kopomis vykusių dviejų greičio ruožų paaiškėjo, kad savo klasėje abu kartus nugalėjo B.Vanagas ir S.Jurgelėnas, vairuojantys padidinto pravažumo „Suzuki Jimny“ automobilį!
Specialiai varžyboms buvo paruoštas sportinis „Suzuki Jimny“ visureigis
Specialiai varžyboms buvo paruoštas sportinis „Suzuki Jimny“ visureigis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ladoga Trophy

Nors tokiems greitiems ruožams prasidėjus atrodė, kad visureigiui standartiniu varikliu nepakanka greičio ir traukos, situacija nebuvo tokia pesimistiška kaip manė komanda. Jei rezultatas ir buvo kiek netikėtas, tai per šeštąją dieną komandos stovyklą pasiekė kita džiugi informacija: susumavus vakar dienos rezultatus paaiškėjo, kad kai kurie ekipažai nesurinko nurodytų GPS taškų, todėl automatiškai nusirito žemyn. TR1 klasės turnyrinė lentelė pasikeitė kardinaliai: šių varžybų debiutantai – B.Vanagas su S.Jurgelėnu dabar užima antrąją vietą savo klasėje! Pirmauja ekipažas iš Estijos – Toomas Kaerpas ir Are Vestas.

Tiesa, kol kas lietuvių komanda dar nedžiūgauja, kadangi ruožo rezultatų apskundimui dalyviai turi 24 valandas. Jei bus skundų, klasifikacija gali keistis, taigi galutinių ruožo rezultatų dar teks palūkėti. Kaip bebūtų, pasiekimas neabejotinai pakėlė ekipažo kovinę dvasią, todėl tolimesniuose ruožuose lietuviai pasirodys su dar didesniu entuziazmu ir motyvacija.

Šeštosios dienos varžybose lietaus „dušas“ liovėsi – šaltą ir vėjuotą dieną pagardino tik protarpiais iškritę krituliai. Iš 175 startavusių ekipažų tikslo link juda net 160, o pačių dalyvių meistriškumas žmogui ir technikai sudėtingose varžybose auga kaip ant mielių. Ypač daug mokytis tenka neturintiems patirties lenktyniavime apie Ladogos ežerą, tačiau kai kurie pasiekia išties puikių rezultatų. Tai TR3 klasėje jau įrodė Sergejus Chalzevas ir Dmitrijus Ovčinikovas bei Vanago/Jurgelėno ekipažas, besivaržantys TR1 gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas