Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ladoga Trophy“ organizatoriai dalyvius gąsdina ežiukais ir rusiška ligonine

Jau šį penktadienį „Ladoga Trophy 2016“ dalyviai aštuonioms dienoms lįs į Rusijos pelkynus. Varžybų organizatoriai juos perspėja saugotis ne tiek erkių ar gyvačių, o ežiukų, lapučių ir rusiškų ligoninių.
„Ladoga Trophy“
„Ladoga Trophy“ / Egidijaus Babelio nuotr.
Temos: 1 Ladoga Trophy

Ralyje, ralio reide ir bekelės varžybose, kur lenktyniaujama ne vienoje trasoje, o važiuojama gana didelius atstumus visiems dalyviams būna išdalinamos kelio knygos, kur oficialiu stiliumi būna surašyta visa sportininkams reikalinga informacija: maršrutai, laiko normos, reikalingi pagriebti taškai, kiti dėmesio reikalaujantys niuansai. Bet „Ladoga Trophy 2016“ kelio knyga informacijos kiekiu rašymo stiliumi daug turtingesnė.

Andriaus Lauciaus nuotr./Lietuviai „Ladoga Trophy“ maratone
Andriaus Lauciaus nuotr./Lietuviai „Ladoga Trophy“ maratone

Šiose lenktynėse dalyviai daugiau nei savaitę lenktyniaus murkdydamiesi pelkėse ir gyvens laukinėje gamtoje. Čia laukia specifiniai pavojai: organizatoriai jau pirmame puslapyje sportininkus, mechanikus ir palaikymo komandas gąsdina, rodos, visai nepavojingais gyvūnais – ežiukais ir lapiukais.

„Ežiukai ir lapiukai yra labai švelnūs ir jautrūs gyvūnėliai, tačiau atminkite, kad šitie juokingi žvėreliai gali užkrėsti pasiutlige ir lėtai bei skausmingai jus nužudyti“ – be jokių užuolankų rašoma „Ladoga Trophy“ kelio knygos įvade.

Skaitant toliau, galima susidaryti įspūdį, kad net aršių pavasarinių rusiškų erkių nereikėtų taip bijoti: organizatoriai tik perspėja apie galimybę stovykloje „artimai susidraugauti su erkėmis, gyvatėmis ir bitėmis.“

Edgaro Buiko nuotr./Lietuviai „Ladoga Trophy“ maratone
Edgaro Buiko nuotr./Lietuviai „Ladoga Trophy“ maratone

Vis tik kaip didžiausią pavojų „Ladoga Trophy“ organizatoriai įvardija rusiškas ligonines.

„Patyrus traumą, ar pradėjus negaluoti rekomenduojama iš karto kreiptis pas šių lenktynių medikus, o ne laukti keletą dienų ir bandyti gydytis patiems, nes gali tekti išvažiuoti į vietinę ligoninę, kurią 1902 metais pastatė suomiai, 1939 metais subombardavo rusai ir 1944 metais ją atstatę nė karto neremontavo.“

Praėjusiais metais šiame bekelės lenktynių maratone dalyvavę „GoLT“ komandos nariai Aidas Bubinas ir Mindaugas Aškelėnas sako, kad labiausiai čia reikia saugoti agresyvių rusiškų erkių, o daugiausia nervų su krauju iščiulpia peraugusių uodų spiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas