Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvydas Kancius priėmė sprendimą dėl tolesnio šių metų Dakaro

Šeštasis greičio ruožas Dakare buvo itin sunkus Laisvydui Kanciui. Jo keturratis susidūrė su techninėmis problemomis, tad etapo Laisvydas nebaigė. Dėl to teko pasukti galvą ir dėl tolimesnio dalyvavimo lenktynėse. Vis dėlto lenktynininkas nusiteikęs nepasiduoti ir Dakarą tęsti.
Laisvydas Kancius po penktojo greičio ruožo
Laisvydas Kancius po penktojo greičio ruožo / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

L.Kanciui penktadienis buvo juoda diena. Iki šiol po penkių etapų jau sekėsi išties labai gerai, bendroje įskaitoje lietuvis buvo pakilęs į trečią vietą.

Tačiau Dakaras yra Dakaras. Kelių dienų sėkmė čia dar nereiškia, kad lenktynės taip pat sėkmingai ir baigsis.

Tai nutiko L.Kanciui. Penktadienį įveikęs apie pusę trasos jis sustojo. Mėgino taisyti keturratį, tačiau viskas baigėsi tuo, kad keturratininkas priėmė sprendimą iš neutralizacijos zonos važiuoti tiesiai į bivaką.

Neleido tęsti organizatoriai

Šeštadienio rytą 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas L.Kanciaus stovykloje pamatė paskutinius pasiruošimo išvažiuoti darbus – valomą keturratį.

Pats L.Kancius irgi jau buvo pasiruošęs, nors ir pavargęs.

„Vakar sunki diena buvo, nors iš pradžių gerai sekėsi, antroj-trečioj vietoj, atrodo, buvau tarp keturračių. Pakankamai gerai važiavosi, geras greičio ruožas. Tik kokiam 130 kilometre pradėjo gesti keturratis, sustojau, bandžiau ieškoti problemų.

Nesisekė rasti, kompiuteris rodė, kad viskas gerai. Vėl užsikūrė, vėl bandžiau važiuot, bet pavažiavus kokius 30 km vėl tas pats. Dar kažkiek važiavau puse jėgos, o tada visiškai užgeso ir nėjo rasti problemos.

VIDEO: Laisvydas Kancius: Bandysim dar važiuoti

Problemą radome – elektrinėje dalyje, ta dalis, kuri atsakinga už degalų siurblių darbą“, – šeštadienio rytą pasakojo L.Kancius.

22 valandų diena

Dykumoje Laisvydas praleido apie septynias valandas, mėgindamas remontuoti savo keturratį. Kaip sako, praktiškai pavyko, pajudėjo neutralizacijos zonos link, bet jau saulė leidosi.

„Paskutinius 30 km baigiau tamsoje, pavojinga buvo ir sunku orientuotis. Neutralizaciją pasiekus laiko buvo dar taip ties riba, bet organizatoriai nebeleido man važiuoti dėl saugumo, nes dar laukė sudėtingas kopų ruožas ir beveik nebebuvo lenktynininkų dykumoje, gal tik keli sunkvežimiai.

Tad organizatoriai nebeleido važiuoti greičio ruože, net nebeleido pravažiavimo važiuoti į bivaką. Laukiau komandos ir kartu grįžome apie vidurnaktį“, – sakė L.Kancius.

Jo diena užtruko daugiau nei 22 valandas.

Laisvydas sako net nebandęs ieškoti, kas galėtų jį patempti, nes esą tai sunkiai įmanoma per aukštas kopas.

Tai šiandien sunku tai priimti, bet praeis kelios dienos ir viskas susidėlios. Bandysim dar važiuoti.

„Kažkiek nusivylimo yra, ne taip norėjosi, kad viskas būtų, – kalbėjo lenktynininkas, mėgindamas net ir tokioje situacijoje bent šyptelėti. – Bet kaip sako mano bičiulis amerikietis dakaristas Pablo Copetti , važiuojantis jau 12 metų, „Laisvydai, ko tu atvažiuoji į Dakarą – pravažiuoti ar pakovoti?“ Sakau – pakovoti. Jis ir atsako, kad irgi pakovoti atvažiuoja, bet per 12 metų tik du Dakarus pabaigiau, tad nereikia nusiminti.

Tai šiandien sunku tai priimti, bet praeis kelios dienos ir viskas susidėlios. Bandysim dar važiuoti.“

Jis sako, kad tai bus savotiška treniruotė, jaučiąs pareigą atiduoti duoklę ir gerbėjams bei rėmėjams. Nors lengva ir nebus, nes startuos paskutinis, lenks jį ir automobiliai, ir sunkvežimiai.

„Bandysiu važiuoti, kiek įmanoma, kas gausis, tas gausis“, – tikindamas, kad pats fiziškai jaučiasi puikiai, lyg pirmą dieną, kalbėjo L.Kancius.

Pernai L.Kancius pirmavo Dakare, tačiau pasitraukė iš lenktynių po apmaudaus keturračio gedimo, lūžo rato stebulė. Prieš dvejus metus jis yra finišavęs septintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas