Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštadienį K.Rovanpera buvo nepralenkiamas, o M.Sesksas lipo ant podiumo

Šeštadienio rytą 23-ejų metų amžiaus Kalle Rovanpera 200-ąjį kartą karjeroje laimėjo WRC greičio ruožuose. Kol jis užtikrintai važiavo pirmoje vietoje bendroje įskaitoje, konkurencija vyko nebent tik dėl kitų pozicijų.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

Glausta dienos apžvalga

Visą dieną K.Rovanpera varžovams buvo nepavejamas. Dienos eigoje M.Sesksą aplenkė ir į P2 bendroje įskaitoje pakilo S.Ogier. Savo ruožtu latvį vijosi ir Ottas Tanakas, tačiau į podiumą taikęsis estas galiausiai dienos pabaigoje finišavo P4. Šeštadienis prasčiausiai susiklostė T.Katsutai, kuris ryte dar buvęs ketvirtas, palaipsniui nugarmėjo į P7 bendroje įskaitoje.

Bendra įskaita po SS15 atrodė taip:

Bendra įskaita po SS15
Bendra įskaita po SS15

SS15

Trumpame, vos 6,64 km ilgio ruože laimėjo S.Ogier, tačiau pirmiems keturiems sportininkams tilpus į vos 1 sek. intervalą, ryškesnių pokyčių bendroje įskaitoje po šio ruožo nebuvo.

Sportininkai šį GR gyrė, tačiau visiems kaip susitarusiems jis pasirodė per trumpas.

SS14

K.Rovanpera iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Šio GR metu iš trasos išslydo E.Evansas, dėl šios priežasties velsietis prarado 12,3 sek.

Praktiškoje toje pačioje vietoje automobilį apdaužė ir O.Tanakas.

Viena iš didesnių ralio avarijų:

SS13 K.Rovanpera pasiekė dar vieną pergalę

G.Munsteris šiame GR išslydo iš kelio ir kiek aplaužė savo automobilio priekinį bamperį. Dėl šio incidento sportininkas prarado 16,7 sek.

Po finišo A.Fourmax pasakojo kaip ruošiasi ginti savo turimą P5 bendroje įskaitoje: „Mes ir toliau privalome spausti, jeigu nenorime, kad mus pavytų P6 bendroje įskaitoje esantis E.Evansas. Kadangi kaip ir daugelis jautėme sukibimo stoką, su komandos mechanikais atlikome kelis pakeitimus. Toliau spaudžiu ir tikiuosi atsikovoti dar daugiau prarasto laiko, taip pat džiaugiuosi, kad mūsų pakeitimai pasitvirtino ir davė apčiuopiamos naudos.“

Informacija parodanti kaip dienos eigoje O.Tanakas vejasi P3 bendroje įskaitoje esantį M.Sesksą.

SS12

Vėl laimėjo K.Rovanpera, tačiau šiame GR visų dėmesį patraukė T.Katsuta. Japonui nepavykus įveikti vieno iš posūkių buvo pažeistas jo „Toyotos“ vairo stiprintuvas ir jis praradęs apie 50 sek., nukrito į P7 vietą bendroje įskaitoje. Primename, kad šeštadienį japonas pradėjo dar būdamas ketvirtoje pozicijoje.

Pasinaudojęs japono nesėkme A.Fourmaux pakilo į P5, o E.Evansas į P6 bendroje įskaitoje.

T.Katsutos klaida:

SS11 Spurtavo O.Tanakas

Šiame GR spurtavęs Ottas Tanakas buvo greičiausias ir 2,7 sek. aplenkęs T.Katsutą, palypėjo į P4 bendroje ralio įskaitoje.

Kitas svarbus pasikeitimas įvyko kovoje dėl P2 vietos ralyje. Sebastienas Ogier 3,7 sek. aplenkė M.Sesksą (užėmė septintą vietą ruože) ir garsus prancūzas palypėjo į antrą vietą bendroje įskaitoje.

Tuo tarpu visą rytą sukibimo stoka skundęsis E.Lappi pagaliau kiek pagreitėjo ir į paskutinę (P10) vietą bendroje įskaitoje nustūmė daug klaidų šiame GR padariusį G.Munsterį (SS11 metu atsiliko nuo O.Tanako beveik 30 sek.).

SS10 Kalle pasiekė jubiliejinę 200-ąją pergalę WRC greičio ruože

SS10 metu K.Rovanpera šeštadienį laimėjo antrą greičio ruožą iš eilės ir padidino savo persvarą bendroje įskaitoje iki 29 sek. Fenomenalu, kad tai 23-ejų metų sportininkui buvo jau 200-oji pergalė WRC čempionato greičio ruože.

P2 finišavęs O.Tanakas 0,5 sek. atstumu priartėjo prie 4-oje vietoje bendroje įskaitoje buvusio T.Katsutos.

Po finišo Ottas sakė: „Šiandien jaučiuosi jau kiek geriau, tačiau viskas šiuose keliuosi priklauso nuo startinės pozicijos. Jei startuoji vienas pirmųjų, negali nieko padaryti, vėliau startavę turi visas galimybes tave aplenkti.“

Tuo tarpu M.Seskso ir S.Ogier mikro dvikovoje dėl P2 vietos ralyje, šį kartą 0,3 sek. greitesnis buvo latvis.

SS9

Šio ruožo metu net 16,4 sek. lyderiui pralošęs T.Neuville pripažino, kad buvo perdėtai atsargus, nes galiausiai paaiškėjo, kad sukibimas buvo daug geresnis, nei jis tikėjosi.

Dėl antros vietos bendroje įskaitoje besikaunantis M.Sesksas (P4 ruože) atsiliko nuo S. Ogier (P2 ruože) 2,7 sek.

Nuo ruožo laimėtojo 8,1 sek. atsilikęs latvis sakė: „Nebuvau visai blogas, tiesiog vis dar ieškau tinkamo ritmo ir vietomis per daug saugojausi. Žinote, mes tiesiog važiuojame kaip galime ir tiek. Juk nesame pripratę kautis su tokiais vyrukais kaip S.Ogier ar K.Rovanpera.“

Šeštadienį pergale SS9 pradėjęs K.Rovanpera padidino savo persvarą bendroje įskaitoje iki 23,8 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus