Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos WRC: T.Neuville dar prologe nuvažiavo nuo kelio

Artimiausiomis dienomis Latvijos ralyje pamatysime visą WRC žvaigždyną. Šiose varžybose startuos abu tik dalyje čempionato etapų šiemet startuojantys S.Ogier ir K.Rovanpera, taip pat Lietuvoje neseniai praktikavęsis E.Lappi ir latvių auganti superžvaigždė – Martinšas Sesksas.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

Penktadienį SS2 prasidės 10:00 val.

SS1

„Bikernieki“ žiedinėje trasoje įrengtame pirmame ralio GR laimėjo K.Rovanpera. Jam 2,4 sek. pralošė identiškus laikus užfiksavę S.Ogier ir T.Neuville. Tuo tarpu P4 finišavęs M.Sesksas žurnalistams sakė, kad tikrai šiuo ruožu mėgavosi. Latvis lyderiui pralošė apie 3 sek.

Šio GR metu nepasisekė O.Tanakui, kuris atsitrenkęs į vieną trasoje buvusių saugumo kūgių viso ruože prarado 5,9 sek.

Prologe T.Neuville tik per plauką nesudaužė savojo „Hyundai“

Prologe niekas negalėjo prilygti ralio favoritu laikomam O.Tanakui, o T.Neuville tik per plauką išvengė susidūrimo su medžiais.

„Mes tiksliai suradome, kur yra mūsų limitas, todėl dabar tai jau žinosime“, - po finišo juokavo T.Neuville.

Iš „Toyota“ vairuotojų greičiausiai važiavo T.Katsuta, o tik iš ketvirto bandymo P4 laiką pademonstravo M.Sesksas.

Prologo rezultatai:

Prologo rezultatai
Prologo rezultatai

Ką matysime Latvijos ralyje?

„Toyota“ išrikiuos net keturis savo automobilius. Šalia pilną sezoną važiuojančių E.Evanso ir T.Katsutos, startuos ir dėl avarijos Lenkijos ralį praleisti turėjęs S.Ogier. Vis dėl to labiausiai laukiama kaip pasirodys K.Rovanpera, kuris paauglystėje ne kartą važiavo ant latviško žvyro.

Labai rimtai pasiruošę bus ir vyrukai iš „Hyundai“. E.Lappi, kuris neseniai triumfavo ir mūsų vietiniame „Orlen Lietuva ralyje“, yra 2014 m. jau laimėjęs Latvijos ralį. Tiesa, tuomet jis buvo organizuojamas žiemą ir dar buvo rengiamas Europos ralio čempionato rėmuose.

Jei Esapekka Lietuvoje užtikrintai laimėjo, tai Otto Tanako treniruotė Estijoje pasibaigė didele avarija (matoma vaizdo įraše žemiau).

Ne ką geresnės nuotaikos ralį pasitiks ir čempionato lyderis T.Neuville. Kelius valyti penktadienį turėsiantis T.Neuville akivaizdžiai tuo nesidžiaugia. Bloga žinia belgui bus dar ir tai, jog penktadienį ne visi ruožai kartosis, todėl kelio valymo bus tik dar daugiau.

M.Sesksas startuos jau su hibridine „Ford Puma“

Bus labai įdomu stebėti ir „M-Sport Ford“, kur šalia A.Fourmaux ir G.Munsterio startuos ir Lenkijoje sužibėjęs Martinšas Sesksas. Labai vykusiai (P5 ralyje) Lenkijoje debiutavęs Martinšas šį kartą gaus automobilį jau su hibridine variklio dalimi. Paskutiniuose dvejuose Latvijos raliuose (kai dar priklausė Europos čempionato kalendoriui) laimėjusiam M.Sesksui tai bus garantuotai svarbiausias ralis gyvenime. Penktadienį turima puiki startinė pozicija jam leis parodyti save iš geriausios įmanomos pusės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus