Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lemtinga F.Alonso avarija Australijos GP: tris kartus vertėsi ore

Permainingas sezono atidarymo lenktynes Melburno trasoje laimėjo „Mercedes“ pilotai. Nico Rosbergas finišą kirto pirmas,o Lewisas Hamiltonas – antras. Bet viskas galėjo pasibaigti ir kitaip, jei ne lūžis lenktynių viduryje, kai pirmavo Sebastianas Vettelis „Ferrari“.
Fernando Alonso ir Estebano Gutierrezo avarija Australijos GP
Fernando Alonso avarija Melburne / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rodos, lygioje vietoje šiurpią avariją patyrė Fernando Alonso („McLaren“). Bandydamas lenkti naujoką Estebaną Gutierrezą iš debiutuojančios „Haas“ komandos, F.Alonso trenkėsi į galinį meksikiečio bolido ratą ir keletą kartų vertėsi.

VIDEO: F1 2016 Australian Gp Alonso and Gutierrez huge crash
VIDEO: F1 2016 Australian GP - Alonso and Gutierrez BIG CRASH HD

Trasoje pažiro daugybė nuolaužų, o mažiau žalos patyręs E.Gutierrezas nedelsdamas domėjosi, ar nesusižeidė vyresnysis kolega F.Alonso. Laimei, abu sportininkai sveiki.

Po šio incidento lenktynės buvo laikinai sustabdytos. Iki sustabdymo užtikrintai pirmavo S.Vettelis, kuris kartu su komandos draugu Kimi Raikkonenu po starto aplenkė „Mercedes“ pilotus ir išsiveržė į lyderių gretas.

Visiškai sudaužytas bolidas

Po smūgio į sieną ir apsivertimo, visiškai sudaužytas bolidas liko gulėti prie apsauginės trasos sienos. Abu avarijoje sudalyvavę sportininkai išvengė traumų. Po šio incidento lenktynės kuriam laikui buvo sustabdytos. Fernando Alonso teigė, kad jam ir incidente taip pat sudalyvavusiam „Haas“ pilotui Estebanui Gutierrezui labai pasisekė. 

Mums pasisekė, kad išvengėme rimtesnių sužeidimų ir dabar galime kalbėtis su jumis.

„Sekiau Gutierrezą iš paskos ir po to bandžiau jį lenkti. Viskas baigėsi tuo, kad patyrėme didžiulę avariją. Mums pasisekė, kad išvengėme rimtesnių sužeidimų ir dabar galime kalbėtis su jumis. Esu dėkingas už tokį saugų bolidą ir FIA, kuri nenustoja dirbti gerindama saugumą“, - sakė F.Alonso.
F.Alonso dėl įvykusios avarijos nekaltino E.Gutierrezo. Ispano teigimu, tai buvo lenktyninis incidentas:

„Manau, kad tai buvo lenktyninis inicidentas. Mes abu kovojome dėl pozicijos. Kartais pamirštame, kad važiuojame 300 km/h greičiu ir mažiausias kontaktas gali virsti didele avarija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas