Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 15 /13:36

Lemtinga paskutinė Dakaro diena: kas sustabdė Roką Baciušką?

Buvo likę tiek nedaug iki išsvajotojo Dakaro ralio nugalėtojo titulo, bet Dakaras yra Dakaras. Neveltui ir pats Rokas Baciuška visuose finišuose kartojo tą patį: dar liko dienų, gali nutikti bet kas. Ir nutiko, gaila, kad būtent jaunajam lietuviui. Finiše ir jis su šturmanu Oriol Vidal Montijan, ir jo tėvai, ir komandos nariai sunkiai tramdė ašaras, nors Rokas vis tiek mėgino šypsotis.

Visas Dakaro naujienas rasite čia.

Rokas Baciuška laikėsi pirmoje bendrosios įskaitose vietoje iki pat paskutinio Dakaro etapo. Deja, bet išsilaikyti jam nepavyko.

Bendroje įskaitoje jie buvo tik treti, bet vis dėlto lenkui M.Goczalui gavus dvi minutes baudos, pakilo į antrą vietą, atsilikdami tik nuo jaunojo Eryko Goczalo, kuriam tai pirmas Dakaras.

Atvažiavęs į finišą Rokas rodė kardaną, kurio gedimas ir kainavo nugalėtojo vardą.

Kaip pasakojo pats sportininkas, likus keliasdešimčiai kilometrų iki finišo jiems pradėjo strigti kardanas. Kolegos mėgino juos patempti, bet kardanas pradėjo pavojingai šokinėti palei kojas. Ekipažas sustojo, nusiėmė jį ir taip pasiekė finišą.

Visa tai kainavo brangias minutes laiko.

Vis dėlto finiše Rokas Baciuška buvo sutiktas kaip didvyris ir nugalėtojas. Sirgaliai ne tik sveikino jį žodžiu ir šūksniais, bet ir mėtė į viršų. Kaip tikrą čempioną.

Roko finišas buvo labai lėtas. Tačiau jis pasuko tiesiai prie gerbėjų, o čia jau skambėjo „Nesikankink dėl medalio“. Į ką lenktynininkas atsakė žemu nusilenkimu.

Čia skambėjo ir jau įprasta tapusi skanduotė „Gyveno Tauragėj kietas vyrukas, jo vardas pavardė Rokas Baciuška“.

Tačiau pats Rokas, nors šypsojosi, tačiau matėsi, kad jam nelengva: „Ofise šiandien premijos negausim. Yra kaip yra... Užsisuko kardanas. Turėjome stoti, keisti, nes kitaip nebūtume parvažiavę.Praradome net dvi pozicijas, treti turbūt baigėme. Metalo sutarties nepasirašysi. Dar visas pasaulio čempionatas priekyje.

Norėjosi laimėti Dakarą, bet nesigavo. Mes turime greičio, turim potencialo, viskas gerai. Atsitiko taip, kaip neturėjo atsitikti.“

Jis apgailestavo, kad gavosi ne taip, kaip turėjo būti. „Mes geriausi, bet techninė klaida“, – sakė Rokas, teigdamas, jog emocijos jau slūgsta, nes dabar jau yra, kaip yra, nieko nebegalima pakeisti.

„Svarbiausia, ne paskutinieji baigėm“, – kalbėjo jis, nelinksmai šypsodamasis, kad net kaltinti nebežinąs ką, nes tai nebuvusi jo ar šturmano klaida.

R.Baciuška nepailsdamas dėkojo sirgaliams, kurių ir finiše buvo išties nemažai bei triukšmingų. Aistringiausi ir labiausiai besijaudinę, žinoma, tėvai.

Tuo metu Rokas dar nežinojo, kad vis dėlto jie ne treti, o antri. Vadinasi, rezultatas vis tiek geresnis, nei buvo pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas