Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lenkijos WRC ralį sėkmingiausiai pradėjo Ottas Tanakas

Ketvirtadienį ryte buvo surengtas Lenkijos WRC ralio prologas, o vakare pirmame ralio ruože užtikrintą pergalę pasiekė O.Tanakas. Kita svarbi naujiena, kad į avariją pakliuvusį Sebastieną Ogier pakeitė paskutinę akimirką atvykęs ir ralyje startuoti sutikęs Kalle Rovanpera.
Ottas Tanakas (WRC)
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr. / WRC iliustr.

SS1

Pirmasis ralio greičio ruožas buvo vos 2,5 km ilgio, tačiau penktadienį 09:45 val. mūsų iš karto lauks jau gerokai įdomesnis 29,4 km ilgio SS2 ruožas.

Pirmoje SS1 poroje A.Mikkelsenas 0,3 sek. aplenkė K.Rovanperą.

Kitoje poroje T.Katsuta net 2,1 sek. skirtumu nurungė G.Munsterį.

Labai gerai prologe pasirodęs O.Tanakas (P1 ruože) šio GR metu aplenkė A.Fourmaux 1,9 sek. skirtumu.

Paskutinėje poroje čempionato lyderis T.Neuville (P2 ruože) aplenkė E.Evansą (P3) tik 0,3 sek., tačiau belgui pritrūko sekundės siekiant pergalės pirmame ralio ruože. Atrodo, kad šį savaitgalį matysime artimą Hyundai“ komandos draugų kovą.

Galutiniai SS1 rezultatai:

SS1 rezultatai
SS1 rezultatai

Prologas

Visais trimis bandymais geriausią laiką prologe fiksavo Ottas Tanakas.

Įdomu tai, kad prieš ralį jokių testų su „Rally1“ automobiliu neatlikęs K.Rovanpera iš pradžių prologe buvo lėčiausias, tačiau jau antru bandymu pagerino savo laiką net 7,7 sek. ir palypėjo iki P3 vietos.

Vis dėl to kol trečiuoju bandymu Kalle užfiksavo analogišką ruožo įveikimo laiką, didelė dalis likusių sportininkų pagreitėjo ir nustūmė suomį į kur kas žemesnę poziciją.

P2 likęs T.Neuville sakė, kad nors ir šiame ruože spaudė iš automobilio viską, kai kuriuose posūkiuose jį stabdė tai, jog jis nežinojo kaip elgsis jo automobilis. Belgą nuo savo komandos draugo galiausiai skyrė 0,9 sek.

Ketvirtiems bandymams išvažiavę A.Mikkelsenas ir WRC debiutuojantis Martinšas Sesksas pademonstravo į greičiausiųjų penketuką leidžiančius patekti laikus.

Prologo rezultatai:

Prologo rezultatai
Prologo rezultatai

Į avariją pakliuvusį S.Ogier paskutinę akimirką pakeitė Kalle Rovanpera

Anksčiau jau rašėme, kad Sebastienas Ogier su šturmanu sudarinėdamas stenogramą viename iš viešo naudojimo kelių susidūrė su kitu automobiliu ir buvo sraigtasparniu skubiai išgabentas į ligoninę.

„Toyota“ komandai išplatinimus pranešimą, kad nors ir prancūzas išvengė rimtų traumų, etapą Lenkijoje jis vis tik praleis, ant kojų buvo staigiai pakeltas K.Rovanpera.

„Tuo metu kai komanda man paskambino, aš keičiau savo vandens motociklui uždegimo žvakes ir jau ruošiausi vykti prie ežero. Žinoma, kad tiek aš, tiek mano šturmanas esame visiškai nepasiruošę, tačiau stengsimės komandai padėti kuo tik galėsim“, - kuriozinę savo dieną apibendrino Kalle.

Netrukus po jaunojo suomio sutikimo dalyvauti, jis lėktuvu buvo skubiai atgabentas į Lenkiją, kur be pasiruošimo startuos šiame ralyje. Bus labai įdomu stebėti, kokį tempą ralyje pademonstruos K.Rovanpera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius