Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininko Andriaus Firanto mama: „Be saugos lankų iš namų kiemo neišvažiuosi“

„Autoplius Fast Lap“ lenktynių dalyvis Andrius Firantas gali pasigirti ir dideliu greičiu trasoje, ir teisingu požiūriu į lenktynių saugumą. Įspūdingą „Honda S2000“ vairuojantis kaunietis neslepia – po pirmos avarijos automobilyje atsiradę saugos lankai buvo ne tik jo, bet ir jo mamos noras.
Andrius Firantas
Andrius Firantas / Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr.

Automobilių sportas Andriui Firantui – pats geriausias hobis. Kitaip ir būti negalėjo, turint galvoje, kad prieš daug metų net krikštytas jis buvo „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje. Tą liudija pedantiškame jo garaže, greta gausios automobilių modeliukų kolekcijos, kabanti krikštynų nuotrauka. 

„Važiuodavau „drag’uose“, slalomuose, lenktynėse „Nemuno žiede“ kol, kaip ir visi naujokai, nepakrikštijau savo automobilio. Tada mama sako – nevažiuosi iš kiemo be saugos lankų“, - prisimindamas savo, kaip lenktynininko karjeros pradžią pasakoja Andrius Firantas. 

Ištikimas „Honda“ gerbėjas nuo 2009-ųjų lenktyniauja „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse. Jis tapo greičiausiu jau pirmose lenktynėse! Tiesa, gegužės 18 d. startuojančiame 2013-ųjų „Autoplius Fast Lap“ sezone Andriui nebus lengva – pirmosioms lenktynėms jau užsiregistravo visi rimčiausi jo konkurentai – Jonas Poškus su 611 AG „Mitsubishi Evo“, Vytas Bilinskas su net galingesniu identiškos markės automobiliu ir ypač greitas nutrūktgalvis latvis Mareksas Matvejevs su „Lotus Exige“.

VIDEO: Andrius Firantas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento