Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

„Lenktynių linija“ asfaltą lydė kartingo čempionate Aukštadvaryje

Šeštadienį vyko trečiasis „Lietuvos kartingo čempionato“ etapas. Aukštadvario kartodrome asfaltą kaitino daugiau nei 80 įvairaus amžiaus sportininkų, tarp kurių pasižymėjo ir 11 kartingo komandos „Lenktynių linija“ lenktynininkų. Ryškūs ir greiti raudonieji buvo gerai pastebimi ne tik trasoje, bet ir ant nugalėtojų pakylos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Trečiojo „Lietuvos kartingo čempionato“ etapo akimirkos
Trečiojo „Lietuvos kartingo čempionato“ etapo akimirkos / Komandos asmeninio albumo nuotr.

„Lietuvos kartingo čempionatas“ – kiekvienais metais vykstantis penkių etapų renginys, kurio metu dėl geriausiojo vardo varžosi ne tik patyrę sportininkai, tačiau ir vaikai. Šių metų trečiojo etapo metu gerėjančiais rezultatais džiaugėsi ir „Lenktynių linijos“ kartingo sporto komanda.

Pirmieji prie starto linijos stojo Micro Rotax (jauniausieji dalyviai) bei DD2 klasės (dalyviai nuo 15 metų) sportininkai. Tomas Rudokas „Micro“ klasėje darė klaidas startuodamas, tačiau po atkaklios kovos vis tiek iškovojo antrąją vietą, greitesnis buvo tik latvis Alexanderis Skjeltenas.

Komandos asmeninio albumo nuotr./Trečiojo „Lietuvos kartingo čempionato“ etapo akimirkos
Komandos asmeninio albumo nuotr./Trečiojo „Lietuvos kartingo čempionato“ etapo akimirkos

Dovydas Adomavičius, kuriam tai buvo pirmosios „Lietuvos kartingo čempionato“ varžybos, finišavo penktoje vietoje bei nudžiugino absoliučiai geriausiu rato įveikimo laiku tarp visų „Micro“ klasės dalyvių.

Vienoje iš greičiausių ir profesionaliausių DD2 klasių Dajus Dabašinskas nepaliko jokių vilčių varžovams ir buvo greičiausias. Komandos draugas Andrius Zinkevičius po klaidos starte ir ilgos kovos finaliniame važiavime liko per žingsnį nuo podiumo.

Antroje dienos pusėje vykusiuose „Mini 60“ bei OKJ klasėse taip pat iškovoti apdovanojimai. „Mini 60“ klasėje kvalifikaciją bei pusfinalį laimėjusiam Jokūbui Bagdonavičiui pavyko užimti antrąją vietą. Aleksas Sliteris finale finišo vėliavą kirto trečias, o mažėjančiu atsilikimu nuo lyderių džiaugėsi Sirvydas Šimkus.

OKJ klasėje pirmas keturias vietas taip pat iškovojo šios kartingo sporto komandos sportininkai – Kajus Šikšnelis, Ferapontas Barinovas, Tadas Bagdonavičius bei Simonas Šimkus.

Pasak komandos vadovo Martyno Tankevičiaus, komandos lenktynininkai dalyvauja beveik visose klasėse, nuo pat jauniausių iki vyriausių dalyvių. Jaunesniems daugiau reikia tobulinti vairavimo techniką, o labiau įgudę daugiau dėmesio skiria optimalių karbiuratoriaus, variklio bei važiuoklės nustatymų paieškoms.

Ketvirtasis „Lietuvos kartingo čempionato“ etapas vyks „Plytinės“ kartodrome Vilniuje rugpjūčio 11 dieną. Iki jo komandos lenktynininkai patirtį kaups dar dvejose lenktynėse Lenkijoje ir Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas