Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietus airiškoje drifto mekoje apsunkino 2-ąjį „Drift Masters Grand Prix“ čempionato etapą

Birželio 15 -16 dienomis, Mondello Park trasoje, Airijoje, praūžė 2-asis „Drift Masters Grand Prix“ čempionato etapas. Vienintelis Lietuvos atstovas, Benediktas Čirba, pakartojo praėjusių metų rezultatą – kovą dėl podiumo užbaigė vos prasidėjus poriniams važiavimams.
„Drift Masters Grand Prix“ Airijoje su B.Čirba
„Drift Masters Grand Prix“ Airijoje su B.Čirba / Drift Masters Grand Prix nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Treniruotėms skirtas penktadienis

Savaitgalio drifto festivalis prasidėjo nuo treniruočių: visą penktadienio dieną 2-ojo etapo dalyviai gavo progą susipažinti su Mondello Park trasa ir pasimokyti šiokių tokių gudrybių iš vietinių šonaslydininkų. Permainingas Airijos oras žadėjo gerą treniruočių sesiją, kurioje sportininkai turėjo išbandyti tiek sausą, tiek šlapią dangą važiavimų metu. Tačiau situacija pasisuko kiek kitokia linkme ir didžioji treniruočių dalis vyko ant sauso trasos paviršiaus. Daugelis vairuotojų, nepratusių prie intensyviai besikeičiančių oro sąlygų ir šlapios trasos nerimavo dėl ateinančios kvalifikacijos dienos ir lietaus. Benediktui pavyko padaryti 8 sėkmingus važiavimus trasoje, lead ir chase pozicijose.

Šeštadienio kvalifikacija

Rytinės treniruotės prasidėjo kartu su lietumi. Nors oro sąlygos ir nepriminė vasaros, tai puikiai pasitarnavo sportininkų ištvermei – dalyviai gavo šansą išbandyti jėgas ir techniką tarpusavyje, ant visiškai nenuspėjamos dangos. Trumpam nustojus lyti, vietomis trasa ėmė džiūti, o gilesni asfalto linkiai liko šlapi. Vėl pasikeitus orui, trasa pasidengė vandens sluoksniu, todėl netrūko apsisukimų, bučinių su blokais ir išslydimų iš trasos. „Panašu, kad vyrai susirinko arti laukų, bet gal ir smagu po tuos purvynus važinėti“ – šmaikštavo Benedikto komandos mechanikas Ž. Dubovikas

Prasidėjus kvalifikacijai pradėjo kilti nerimo gaidelė. Niekas negalėjo nuspėti kokiomis oro sąlygomis teks važiuoti kvalifikaciją ir kokią vairavimo strategiją reikės pasirinkti Benediktui. „Iš bokštelio matėsi, kad visiems, kurie nepratę prie šlapios dangos bus sunku. Ilgamečiai čempionato favoritai sunkiai tvarkėsi su trasa, ypač su tuo pirmu posūkiu. Ten arba pataikai arba ne ir nuo to priklauso visas likęs tavo važiavimas.“ – komentavo komandos spoteris Mantas Kulvinskas. Benediktas abu važiavimus atliko ant šlapios trasos dangos – pirmasis lietuviui atnešė 84, antrasis – 82.5 taško. Benediktas liko 25 kvalifikacijos lentelės vietoje. Pasirodžius varžybų porinių tinkleliui paaiškėjo, jog pirmoji sekmadienio kova laukia su Lenkijos atstovu ir daugkartiniu čempionu Piotr Więcek.

Varžybų diena ir Mondello prakeiksmas

Sekmadienio saulė žadėjo gerą dieną: sausa trasa, puikus oras ir tinkamas nusiteikimas motyvavo pralaužti nesėkmingą Top32 ribą. „Neįveikiamų nėra, – kalbėjo Benediktas. –Spausim iki galo, reikia sugalvoti kaip įgelti. Bandysiu padaryti viską, kad pavyktų. Važiavau ant sauso ir ant šlapio, tiesiog žinau, kad privalau spausti maksimaliai“, – prieš kovą dalijosi jis.

Trečioje poroje važiuojantys sportininkai apšildė padangas ir stojo prie starto linijos. Geresnį kvalifikacijos rezultatą parodęs Piotr Więcek važiavo pirmas, Benediktas – sekė. Po pirmo posūkio Więcek’as išslydo iš trasos, o Benediktas kabino Piotr bolidą savo ratu. Dėl kontakto buvo apgadintas ratlankis ir padanga, sulinko vairo traukė ir lietuvis apsisuko. Teisėjams pripažinus lenko klaidą, B. Čirba gavo competition time-out – 10 minučių susitvarkyti automobilį ir grįžti atgal į startą, lead važiavimui. Komanda per 6 minutes išsprendė problemas, padarė suvedimą ir išlydėjo Benediktą starto link. Tačiau operatyvaus darbo ir linkėtos sėkmės neužteko: Benediktas pakartojo Więcek’o klaidą, teisėjai porai skyrė pakartojimą ir jo metu Čirba pralaimėjo.

Visgi sulaužyti prakeiksmo nepavyko. Jau trečią kartą, Mondello trasoje, Benediktas iškrito Top32 konfigūracijoje ir likusias varžybas, kartu su komanda, stebėjo iš žiūrovo perspektyvos.

„Apmaudu. Na tiesiog ne mano trasa, aš nežinau kas čia. Bet neišeina padaryti taip kaip noriu, taip kaip žinau, kad galiu. O mano komanda dirba labai šauniai, be jų čia vargiai kažkas pavyktų. Nusivyliau, kad nepavyko. Bet turim judėt toliau, dar laukia gera dalis sezono, kur atsigriebsim.“ – po kovos komentavo B. Čirba

Etapo nugalėtoju tapo svečio kortą gavęs airis James Deane, antras liko dar vienas airis Duane Mckeever, o pirmąkart ant Drift Masters podiumo užlipo norvegas Ørjan Nilsen, iškovojęs 3 vietą.

Trečiasis „Drift Masters Grand Prix“ čempionato etapas vyks liepos 5-6 dienomis, Power Park trasoje, Suomijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius