Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai „Abu Dhabi Dessert Challenge“ pirmajame ruože: pasikartojo Dakaro nuotykiai

Rokas Baciuška antrąjį Pasaulio rallio reidų W2RC čempionato etapą Abu Dabyje pradėjo labai sėkmingai, Laisvydas Kancius taip pat tarp lyderių. Iš viso antrajame W2RC etape „Abu Dhabi Dessert Challenge“ startavo 6 Lietuvos atstovai, besiruošiantys kitam Dakarui.
Rokas Baciuška startavo Abu Dhabi Dessert Challenge
Rokas Baciuška startavo Abu Dhabi Dessert Challenge / Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Sekite rezultatus ADDC svetainėje

Rokas Baciuška pirmasis pranešė, kad laimėjo pirmąjį greičio ruožą (242 km). Rokas aplenkė JAE pilotą Mansour Al Helei 4'15„ ir 5'20“ buvo pranašesnis už ispaną Pau Navarro. Pagrindinis Roko konkurentas E.Goczal nelenktyniauja.

Keturratininkas Laisvydas Kancius taip pat pasirodė puikiai. SS1 jis pabaigė trečioje vietoje. Tačiau ne be nuotykių.

„Paprastai kalbant, baigėsi degalai likus vos vienam kilometrui iki užpylimo vietos. Deja vu... Šių metų Dakare buvo praktiškai identiška situacija. Vieno pilno degalų bako pakanka nuvažiuoti apie 250 kilometrų, o šiandien matematika buvo tokia. Iki starto reikėjo įveikti 60 kilometrų pravažiavimą, o pirmasis degalų papildymas buvo numatytas 193-iame greičio ruožo kilometre. Štai ir pritrūko. Nuoširdžiai noriu padėkoti Modestui Siliūnui, kuris taip pat dalyvauja šiose varžybose ir sustojo man padėti.

Kol kas bendroje įskaitoje užimu trečią poziciją, bet nežadu pasiduoti ir per likusias dienas bandysiu atsigriebti“, – pranešė Laisvydas Kancius.

Kiti lietuviai kovoja dėl kelialapio į kitą Dakarą

Keturračių kategorijoje nugalėjo vietinis atletas A.Ahli, antras – R.Guillioli Schippers. „CFMOTO Thunder“ lietuviai Antanas Kanopkinas ir Adomas Gančierius – penktas ir šeštas.

Motociklų kategorijoje SS1 greičiausias buvo Pablo Quintanilla. Automobilių T1 – Nasseras al-Attyiah. Beje, jam ant kulnų lipęs prancūzas Guerlainas Chicheritas kelis kartus stojo dėl „jūros ligos“, – kopose jį užsupo. Galiausiai prancūzas visai pasitraukė iš lenktynių.

Tarp visų motociklininkų ir keturratininkų Modestas Siliūnas finišą pasiekė 27-as, o G.Satkus - 35-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas