Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių desantas keliauja į „Spa Francorchamps“ F1 trasą: prie trijų komandų jungiasi „naujas“ žaidėjas

Lietuvos autosporto ilgų nuotolių lenktynių komandos „RD Signs Šiauliai“ ir „Juta Racing“ dar praėjusiais metais išbandė jėgas keliuose „24h series“ tarptautinių lenktynių etapuose. Jas rengia klubas „Creventic“ garsiausiose pasaulio F1 trasose.

Pastaruosius keletą metų aktyviausios komandos „Creventic“ rengiamoje „24h series“ buvo „RD Signs Šiauliai“ ir „Juta Racing“. Pastaroji pernai Mugello netgi lipo ant podiumo, užėmusi antrą vietą savo 991 klasėje.

Tiesa, Barselonos 24 val. lenktynėse TCR klasėje pirmąją vietą iškovojo šių lenktynių patirties turintys trys kieti vyrukai iš Lietuvos. Arūnas Gečiauskas, Sigitas Ambrazevičius ir Vytenis Gulbinas, pasitelkę į pagalbą olandą Paul Sieljes, lenktyniavo Šveicarijos „Autorama“ komandos sudėtyje.

Tačiau visi Lietuvos komandų pasirodymai iki šiol būdavo pavieniai, jos dalyvaudavo tik atskirose lenktynėse. O NOKER vadovas Kęstutis Stasionis pernai Mugello tiesiog treniravosi.

Kovos dėl pergalių visoje 24h series

2022 m. – visai kitokie. Lietuviai, trasose demonstruojantys gerą greitį ir puikų komandinį darbą, pretenduoja į podiumą ne tik atskirose lenktynėse, bet ir visos serijos įskaitoje. Ypač po puikaus „RD Signs Šiauliai“, „Juta Racing“ ir NOKER pasirodymo 12 val. lenktynėse Italijoje prieš mėnesį.

Tad šio savaitgalio lenktynės Spa trasoje lietuviams jau būtų antros, kovojant dėl taškų. Penktadienį laukia kvalifikacija, o šeštadienį ir sekmadienį – į dvi dalis padalintos 12 val. lenktynės. Jas galite tiesiogiai stebėti čia. Visą informaciją apie rezultatus ir dalyvius, atskiras klases rasite čia.

„Šiauliai RD Signs“ Lamborghini (GTX klasė) pilotuos Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Nicola Michelon.

„Juta Racing“ Audi R8 LMS GT3 EVO I – Andrius Gelžinis, Jonas Gelžinis ir Julius Adomavičius.

NOKER komandos VW Golf GTI TCR – Kęstutis Stasionis, Arūnas Gečiauskas ir Sten-Dorian Piirimagi.

Prisijungė ir GSR komanda

Puiki naujiena yra ta, kad po visų karantino negandų prie „RD Signs“, „Jutos“ ir NOKER prisijungė GSR komanda. Jis startuos TCR klasėje. Pernai Barselonoje komanda planavo, bet negalėjo startuoti po avarijos, patirtos Palangos Aurum 1006 km lenktynėse. Tačiau dabar jų VW Golf TCR paruoštas kovai itin greituose Spa trasos posūkiuose.

GSR komandai atstovaus Ernesta Globytė, Egidijus Gelūnas, Rolandas Salys, Mindaugas Liatukas.

Ko gero, didžiausią patirtį 24h series trasose iš komandos narių yra sukaupusi Ernesta Globytė.

VIDEO: Lietuviai šturmuoja Spa trasą Belgijoje: Ernesta Globytė ir GSR komanda

„Spa esu važiavusi tris kartus. Pirmas kartas buvo su Radical, kai dalyvavau European Radical Masters čempionate. Dar du kartai – Creventic 24h etapuose. Taigi tai bus jau ketvirtos mano lenktynės Spa trasoje.

O apskritai šioje serijoje esu dalyvavusi 2 kartus Spa, kartą Hockenheim ir kartą Barselonoje. Taigi iš viso jau penktas startas. Mindaugas ir Egidijus nėra važiavęs šioje serijoje“, – pasakojo Ernesta Globytė.

Asm. albumo nuotr./Lenktynininkė Ernesta Globytė
Asm. albumo nuotr./Lenktynininkė Ernesta Globytė

O Rolandas Salys yra kartą važiavęs Spa (track day) ir kartą Creventic 24h series etape. Jis taip pat išbandęs ir Hockenheimo trasą.

Žemiau tekste pridedame šio savaitgalio lenktynių Spa trasoje tvarkaraštį. Naujienas sekite 15min rubrikoje GAZAS ir Facebook 15min GAZAS paskyroje.

Lenktynių Spa trasoje tvararaštis
Lenktynių Spa trasoje tvararaštis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas