Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje debiutuoja nauja lenktynių serija „Weekend Grand Race Endurance“

Jau rugsėjo 25-ą dieną, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje įvyks pirmosios „Weekend Grand Race Endurance“ varžybos. Tai nauja, C lygos lenktynių serija, kurioje varžysis iš trijų narių sudarytos ekipos. Šias komandines ilgų nuotolių lenktynes organizuoti ėmėsi puikiai užsirekomendavę organizatoriai, vykdantys „Weekend Grand Race“ varžybas autokroso trasose Marijampolėje bei Tauragėje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka

Debiutinės šios varžybų serijos lenktynės „Tentukas.lt“ taurei laimėti įvyks jau rugsėjo 25-ą dieną. Etapas numatytas vienintelėje Lietuvoje žiedinių lenktynių trasoje – Kačerginės „Nemuno žiede“.

Šioje varžybų serijoje dalyviai lenktyniaus komandomis. Ekipą sudaryti privalės trys nariai, iš kurių viena turės būti mergina. Visiems šios varžybų serijos dalyviams bus reikalingos ne žemesnės nei M kategorijos metinės sportininko licencijos, o į automobilius turės būti sumontuoti C kategorijos lenktynėms tinkami saugos lankai.

Dalyvių komandos varžybose bus suskirstytos į tris klases pagal tai, kokią techniką jie pasirinks lenktynėms. Varžytis bus galima įskaitose iki 2000 kub.cm. varikliais, virš 2000 kub.cm. bei OPEN kategorijoje.

Kadangi tai C lygos varžybos, skirtos mėgėjams, organizatoriai įvedė ir keletą saugiklių, siekiant apriboti komandų investicijas į galingus ir greitus automobilius. Pasirašydamas paraišką dalyvis patvirtina, kad po varžybų sutinka parduoti automobilį bet kuriam panorėjusiam asmeniui už 4500 eurų. Ši taisyklė apribos dalyvių galimybes startuoti gerokai pranašesniais automobiliais už varžovų.

„Pristatomas „Weekend Grand Race Endurance“ – naujas mūsų projektas, kuriame stengsimės sukurti kuo smagesnę šventę dalyviams, neužmiršdami suteikti sąlygas saugiam ir konkurencingam varžymuisi trasoje“, – sakė varžybų organizatorius, klubo „Vilkaviškio greitis“ vadovas Edgaras Kurauskas.

Lenktynės prasidės nuo treniruočių. Tam bus skirta viena valanda, per kurią susipažinti su trasa galės visi komandų vairuotojai. Kvalifikaciniam važiavimui visi komandos vairuotojai gaus dvidešimties minučių trukmės važiavimą. Pirmos startuos merginos, po to antrasis ir trečiasis vairuotojai. Visi vairuotojai važiuos po 20 minučių sesijas, o rezultatai bus nustatomi sumuojant geriausius visų trijų vairuotojų parodytus laikus. Pagal susumuotus greičiausius rato įveikimo laikus, komandos bus išrikiuojamos į pozicijas lenktynių važiavimui.

Lenktynes pirmosios pradės merginos. Kiekvienam komandos vairuotojui bus skiriami du 30 minučių trukmės važiavimai. Praėjus 30 minučių važiavimo, finišo vėliava pirmiausiai bus rodoma tuo metu trasoje pirmaujančiam automobiliui, po to visiems kitiems. Antrieji vairuotojai starto procedūrai bus išrikiuoti pagal pirmosios vairuotojos užimtą poziciją, o tretieji vairuotojai – pagal užimtą antrojo vairuotojo finišo poziciją.

Finišavus tretiesiems vairuotojams, visa važiavimų tvarka kartosis iš naujo antrą sykį. Lenktynėse nugalės komanda, įveikusi daugiausiai ratų ir pirmaujanti pasibaigus trečiai lenktynių valandai.

Vairuotojų pasikeitimai bus atliekami per tam skirtas penkias minutes, kurias bus privaloma praleisti pasikeitimo zonoje. Dėl šios priežasties komandų vairuotojai turės pakankamai laiko tinkamai prisisegti saugos diržus ir šalmus – to daryti nereikės paskubomis.

Organizatoriai atskleidžia, kad šiose varžybose dalyviai sulauks itin daug prizų. Visų klasių greičiausios trys ekipos apdovanojimų sulauks ne tik už pagrindinių lenktynių rezultatus, bet ir už kvalifikacijų metu pademonstruotas pozicijas. Taurėmis ir varžybų rėmėjų dovanomis bus apdovanotas kiekvienas į prizininkų gretas patekusios komandos narys.

Daugiau informacijos apie būsimas varžybas rugsėjo 25-ą dieną galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant