Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje – įspūdingas „Audi RS3 LMS TCR“ automobilis ir planai statyti naują lenktynių trasą

Lietuvos autosporto komandos prieš prasidedantį lenktynių sezoną augina raumenis ir persėda į greitesnius automobilius. Autosporto gerbėjai Lietuvoje jau spėjo pamatyti „Audi TCR“ bolidą, kurį įsigijo „DMK racing“.
„DMK racing“ komandos Audi TCR
„DMK racing“ komandos Audi TCR / DMK racing nuotr.

Priminsim, tokiu automobiliu, pasiskolintu iš brolių latvių, prieš keletą metų Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynėse startavusi jungtinė M.Varžos, E.Valeišos ir J.Jonušio komanda bendroje įskaitoje finišavo penktoje vietoje.

Tačiau klaipėdiečiai „DMK racing“ (2022 m. Baltijos čempionato BTC1 klasės čempionai), iki šiol lenktyniavę nebenauja „Honda CIVIC“, nusprendė tokį automobilį, tik naujesnės kartos, įsigyti – parsivežė iš Švedijos, „Brink Motorsport“ dirbtuvių.

Komandos siela Tomas Baranauskas pasakojo, kad komandai be jo dar atstovaus Deividas Sakalauskas ir Marius Kemešys. Bet sąrašas dar ne galutinis, jis priklausys nuo lenktynių, kuriose startuos komanda.

„Mūsų tikslas – Palangos lenktynėse finišuoti dešimtuke. Pastarųjų metų startai ir finišai rodo, kad – realu“, – sakė Tomas Baranauskas.

Oficialų naujojo automobilio pristatymą komanda surengs balandžio 22 d., šiuo metu dar kuriamas jo dizainas. Beje, komandos pavadinimą galima iššifruoti Deividas+Marius+Kajus (komandos krikštatėviai).

Prieš Palangos lenktynes komanda planuoja praleisti nemažai laiko Estijos Pernu trasoje. Taip pat vėliau panuoja startuoti „Parnu Summer Race 2023“, „Motul Grand Prix Riga“ Bikerniekų trasoje ir pan.

Komanda neslepia, kad turi noro startuoti ir „24h series“ lenktynėse Europos trasose, kuriose pastaruoju metu labai padaugėjo Lietuvos komandų.

Statys naują aukščiausios kategorijos trasą

Beje, „DMK racing team“ vysto naują projektą – Klaipėdos apylinkėse statys lenktynių trasą. Darbų pradžia numatyta jau kitais metais, šiuo metu tvarkomi dokumentai.

Trasa turėtų atitikti aukščiausius FIA standartus, bus 6,6 km ilgio. Joje, pasak Tomo, vyks ir ilgų nuotolių lenktynės, ir drifto varžybos. Komanda planuoja į trasą atsivilioti ir Palangos „Aurum 1006 km lenktynes“, ir žinomų Europos lenktynių serijų organizatorius.

Naujos trasos vieta – Žemgrindžiuose, tarp Klaipėdos ir Kretingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas