Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvos automobilių kroso čempionatas keliasi į Uoginių trasą

Jau artėjantį sekmadienį, birželio 23-ią dieną Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse įvyks trečiasis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas bei Kupiškio mero taurės varžybos. Jame prie starto stos beveik penkios dešimtys dalyvių, o po finišo visų susirinkusiųjų čia lauks Joninių vakarėlis.
Lietuvos autokroso čempionato V etapas
Lietuvos autokroso čempionato V etapas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Varžyboms besirengiantys organizatoriai – Kupiškio „Auto-moto sportas“ šiam sekmadieniui ruošėsi išties intensyviai. Kaip sako klubo vadovas Saulius Valiukas, darbų trasoje netrūko, tačiau visas suplanuotas užduotis atlikti jie suspės.

Prieš kiekvienas varžybas vis kažką trasoje patobuliname

„Prieš kiekvienas varžybas vis kažką trasoje patobuliname. Dabar irgi tvarkėme atitvarus, lyginome dangą, pjovėme žolę. Manau, kad esame pasiruošę sekmadieniui. Kviečiame visus žiūrovus atvykti, nes pamatyti tikrai bus ką“, – sakė Saulius Valiukas.

Šiuo metu dalyvių sąraše jau galima rasti beveik 50 dalyvių. Gana gausiai šįkart čia susirinks mažųjų bagių klasė „Mini Buggy“. Joje registruoti keturi lietuviai iš net šeši jaunieji sportininkai iš Latvijos.

„Super 2000“ kategorijoje registruoti aštuoni dalyviai. Kol kas du sportininkai registruoti „Super 1600“ klasėje, todėl tikėtina, kad jie prisijungs prie „dvilitrių“ ir varžysis kartu su jais bendroje grupėje.

„SuperCars“ kategorijoje, išsigydę kovos randus, kurie liko po varžybų Vilkyčiuose, prie starto stos šeši dalyviai. Jų gretose bus ir vienas iki šiol autokrose tik epizodiškai matytas, bet dabar su nauju „SuperCars“ bolidu atkeliaujantis Vilmantas Padegimas.

Klasėje 2000 registruoti septyni sportininkai. RWD 3000 klasės dalyvių kol kas per mažai, kad susidarytų įskaita, tad jie bus jungiami prie „Mero taurės 3000 RWD“ kategorijos, kurioje jų lauks dar trys oponentai. „Mero taurės 2000“ klasėje paraiškas lenktyniauti pateikė dešimt sportininkų.

Varžybų nugalėtojų ir prizininkų kaip visuomet lauks taurės ir įvairios dovanos, o geriausia komandinės įskaitos ekipa dar iškovos ir asociacijos „Verslumo raktas“ įsteigtą papildomą trofėjų.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Po apdovanojimų dalyviai ir žiūrovai į namus keliauti neskubės, kadangi dalyvių parke vyks Joninių vakarėlis, kuriame pasirodys DJ Zen ir DJ [Ex] da Bass. Joninių nakties vakarėlis truks iki antros valandos nakties ir turės pagrindinį šios šventės atributą – Joninių laužą. Be pramogų čia nelikt ir mažieji autokroso gerbėjai. Jų čia lauks batutas ir kitos linksmybės.

Varžybų pradžia – 12 val. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius