Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato epilogas: mūšis dėl finalinių taškų – naujoje Pakruojo trasoje

Jau artėjantį sekmadienį, rugpjūčio 18-ą dieną Pakruojo rajone, Klovainiuose įvyks šeštasis Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato etapas. Paskutinės sezono lenktynės, po kurių paaiškės šios lygos čempionai ir prizininkai, įvyks naujoje trasoje, kurią su partnerių pagalba čia įrengė Pakruojo ASK. Beje, šįkart dalyviai kovos ir dėl itin išskirtinio prizo – pereinamosios šio krašto autokroso pradininko ir sporto meistro Prano Orvydo taurės.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Po penkių Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato etapų turnyro lentelėje intrigos išties daug. Klasėje 1600 lyderiauja Vytautas Laužikas. Jis turi 151 tašką. Antras su 128 taškais žengia Einoras Jogminas. Nuo jo šešiais taškais atsilieka Gytis Zabiela.

Klasėje 2000 šiuo metu lyderiauja 100 taškų turintis Šarūnas Budrys. 91 tašką turi ir antras rikiuojasi Ričardas Jakimavičius. 65 taškai ir trečia vieta šiuo metu priklauso Mantui Belskiui.

Itin dramatiškas finalas laukia RWD 3000 klasėje. Čia su 83 taškais pirmauja Aidas Grabauskas. Jis vos dviem taškais lenkia Roką Vaitekūną. Nuo pastarojo taip pat dviem taškais atsilieka Nerijus Taujenis. Žinant tai, kad paskutinio etapo metu iškovoti taškai bus dauginami iš 1,5 koeficiento, savo pozicijomis dauguma dabartinių sezono prizininkų dar negali būti garantuoti.

Komandinėje įskaitoje kol kas pirmauja Kupiškio „Auto-moto sportas“, turintis 312 taškų. Vos dviem taškais jiems nusileidžia „Ekrosas“ rinktinė. Treti su 195 taškais – „Lokys Motorsport“ komanda.

Dalyvių registracija į paskutinį, šeštąjį Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato etapą tebevyksta ir dalyvių sąrašas su kiekviena diena vis ilgėja.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Beje, Pakruojo ASK nusprendė, kad šiose varžybose startuoti galės ne tik Mini kroso čempionate numatytų klasių dalyviai, bet ir kitų kategorijų, tokių kaip „Mini Buggy“, „OPEN 3500“, „Buggy Cup“ ar „Super 2000“ sportininkai.

Kaip teigia organizatoriai, šios varžybos švente taps tiek dėl taškų kovojantiems, tiek susipažinti su nauja trasa norintiems dalyviams. Šių varžybų partneriai „Klovainių skalda (Milsa grupė)“ ir „Montaka“ įsteigė ir daug papildomų prizų, tad prizininkai po šio etapo tuščiomis neišvažiuos.

Be to, organizatorių sprendimu buvo nuspręsta įsteigti ir pereinamąją Prano Orvydo taurę. Dėl jos bus varžomasi komandiniu principu, tačiau kovai dėl šios taurės bus kviečiami jungtis atskirų klubų sportininkai, kurie formuos jungtines komandas.

Kaip tvirtina šių varžybų organizatorius Audrius Kliminskas, toks sprendimas turėtų padėti suvienyti skirtingų klubų sportininkus, kadangi jie trasoje šįkart taps ne tik oponentais, bet ir bendražygiais.

Pažintis su Klovainių trasa itin pravarti ir tiems, kurie dalyvauja Lietuvos automobilių kroso čempionate. Būtent aukščiausios šalies autokroso lygos dalyviai čia kėbulus surems rugsėjo 8-ą dieną, kadangi finalinis sezono akordas buvo perkeltas iš Ukmergės į Pakruojį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas