Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bekelės čempionato startas Uoginiuose: dalyviai išmėgino jėgas prologe

Jau artėjantį savaitgalį Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse bus duotas startas Lietuvos automobilių bekelės sporto ir 4x4 NEZ čempionatams. Penktadienį čia susirinkę dalyviai turėjo įveikti techninės komisijos barjerą, o iš karto po to „Sport“ klasių dalyvių laukė ir prologo greičio ruožas.
Prologas
Prologas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą Uoginių autosporto kompleksas ėmė pildytis sportine bekelės technika. Prieš pirmojo Lietuvos automobilių bekelės sporto ir 4x4 NEZ čempionatų etapo startą dalyvių čia laukė formalumų diena.

Pirmiausia visi ekipažai pabaigė administracinės komisijos procedūrą, o tuomet jiems teko įveikti techninės komisijos barjerą. Techniniai komisarai dirbo išties skrupulingai. Kai kurie dalyviai pastabų gavo net dėl milimetrais išmatuotų neatitikimų techniniams reikalavimams. Tačiau visiems ekipažams pavyko susitvarkyti trūkumus ir jų startui buvo uždegta žalia šviesa.

Administracinė ir techninė komisijos nebuvo vieninteliai penktadienį „Sport“ kategorijos dalyvių laukę reikalai. Jiems dar teko įveikti ir prologo greičio ruožą, kuriame ekipažų laukė autokroso ir motokroso trasų kombinacija.

Trumpame, kiek daugiau nei kilometro greičio ruože neišvengta ir techninių problemų. Vienas ekipažas sustojo iki finišo likus vos šimtui metrų. Tačiau jau geriau sustoti prologe, nei su technine problema susidurti pagrindinę varžybų dieną, kai gedimas gali kainuoti ne tik vietą etape, bet nulemti ir viso sezono baigtį.

TR1 klasėje prologo greičio ruožą greičiausiai įveikė Paulius ir Jonas Sprindžiai. Jie pusantros sekundės pranoko Mantą Beržinį su Sauliumi Detkausku. Treti čia buvo Rimantas Rupšlaukis ir Artūras Jakas.

TR2 įskaitoje geriausiai pasirodė Tomas Gužauskas ir Arnoldas Baukus. Už jų vos pusantros sekundės finišavo Aurimo ir Arno Šaltenių tendemas. Trečio laiko autoriais tapo Denis Vasilevskij ir Artur Visnevskij.

TR3 klasėje net 8 sek. pranašumu triumfavo Arūnas ir Edgaras Simanavičiai. Už jų – puikiai atpažįstamą „Volvo America“ visureigį vairavęs Ramūno Skurdelio ir Emilio Garunkščio duetas. Treti – Martynas Vrublevski su Arūnu Baronu.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prologas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Prologas

Šeštadienio starto tvarkos dėliojimas vyko kiek intriguojančiu būdu. Dalyviai pirmąją lenktynių dieną varžybas pradės ne pagal tai, kaip jiems sekėsi prologe. Atsižvelgiant į prologo rezultatus ekipažai patys rinkosi, kurioje starto pozicijoje jie norėtų pradėti pirmąjį sezono etapą.

Šeštadienis bus pagrindinė varžybų diena, čia dalyviai lenktyniaus nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Sekmadienį lenktynės bus tęsiamos ir baigsis popietę. 14 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje taurės bus įteiktos ne tik šio etapo prizininkams, bet ir praėjusių metų sezono čempionams ir nugalėtojams. Organizatoriai skelbia, kad taures nugalėtojams įteikti atvyks LASF prezidentas Egidijus Janavičius bei lenktynininkas Vaidotas Žala.

Pagal šiuo metu galiojančius karantino reikalavimus renginiams, į varžybas galės patekti 150 žiūrovų. Jie bilietus artimiausiu metu galės įsigyti internetu „Paysera Tickets“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas