Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos Dakaro ralio pilotas Benediktas Vanagas startuos „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose

Didžiausiame automobilių sporto renginyje Baltijos šalyse „Shell Helix Rally Estonia“, kuris vyks liepos 13–15 d., susirinks greičiausi Pasaulio ralio čempionato (WRC) lenktynininkai, įskaitant geriausius sportininkus iš Baltijos šalių.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Benediktas Vanagas, vienas populiariausių automobilių sporto lenktynininkų Lietuvoje, Estijoje vyksiančiame ralyje dalyvaus trečią kartą. Jis automobilį „Škoda Fabia R5“ vairuos kartu su komandos partneriu Mindaugu Čepuliu. Tai pirmasis sezonas, kai ši lenktynininkų pora važiuoja kartu.

B.Vanagas labiausiai žinomas dėl dalyvavimo Dakaro ralio maratone, tačiau jis aktyviai dalyvauja ir daugelyje Lietuvos ir Baltijos šalių ralio čempionatų. Lietuvoje jis yra gerai žinomas nuomonės formuotojas ir daugelio didžiųjų sporto renginių organizatorius.

Pirmą kartą Dakaro ralyje B.Vanagas pasirodė 2013 m., o geriausią rezultatą pasiekė 2015 m., kuomet privačių komandų įkaitoje finišavo 1-asis. 2016 m. jo komanda „General Financing Team Pitlane“ laimėjo 1 000 km lenktynes Palangoje. Būdamas išties puikus lenktynininkas, jis pasiekė daug aukštų rezultatų Baltijos šalyse rengiamose ralio varžybose. 2012 m.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas
Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas

Švedijoje vykusiame ralyje jis finišavo 4-asis N4 klasėje. Nuo praėjusių metų jis vairuoja „Škoda Fabia R5“ automobilį ir su juo laimėjo prestižinį žiemos ralį Lietuvoje.

„Man didelė garbė startuoti „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose, esu įsitikinęs, kad tai bus aukščiausio lygio ralio varžybos Baltijos regione su rimtais konkurentais bei miniomis žiūrovų“, – sako Estijos raliui besiruošiantis „General Financing Team Pitlane“ komandos lenktynininkas B.Vanagas.

„Shell Helix Rally Estonia“ direktorius Urmo Aava džiaugiasi, kad tokio aukšto lygio lenktynininkai dalyvauja Estijos ralyje ir tikisi, kad tai padės pritraukti gerokai daugiau ralio mėgėjų iš Lietuvos.

„Mums džiugu, kad Benediktas Vanagas ir jo komanda startuos mūsų organizuojamame renginyje trečią kartą. Tai daugelio automobilių sporto sričių specialistas, dalyvaudamas įvairiuose raliuose – nuo įprastų lenktynių iki Dakaro ralio – jis didina automobilių sporto žinomumą Lietuvoje. Jo dalyvavimas „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose leis mus pristatyti savo renginį platesnei auditorijai Lietuvoje, todėl kartu su Benediktu į „Shell Helix Rally Estonia“ laukiame atvykstant daug automobilių sporto aistruolių iš Lietuvos“, – teigė U.Aava.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas
Ryčio Šeškaičio nuotr./Benediktas Vanagas

Oficialios atidarymo ir apdovanojimų ceremonijos vyks Tartu, antrame pagal dydį Estijos mieste. Tartu taps „Shell Helix Rally Estonia“ pramogų centru, o pagrindinė atlikėja oficialiame koncerte bus Rusijos superžvaigždė Niuša. Otepė, žinoma kaip žiemos kurortas, suteikia puikias sąlygas techniniam ralio centrui. Serviso zona ir administracija įsikūrusios Otepės sporto centre „Tehvandi“. Be Tartu, kitos specialiojo greičio ruožo (Super Special) varžybos bus surengtos Elvos mieste, nes žvyrkeliai pietinėje Estijos dalyje laikomi pačiais geriausiais šalyje.

Liepos 13–15 d. vyksiančios „Shell Helix Rally Estonia“ varžybos – tai Estijos ir Latvijos ralio čempionatų ir „FIA European Rally Trophy“ etapas.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas