Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kartingo čempionato finale Anykščiuose – Patriko Jociaus pergalė paskutiniame posūkyje

Savaitgalį Anykščiuose surengtas paskutinis Lietuvos kartingo čempionato etapas. Jame virė įnirtinga kova ne tik Lietuvos kartingo taurės klasėse, bet ir tarp „Rotax Max Challenge“ dalyvių. Prie starto čia išsirikiavo 126 dalyviai, kurių gretose startavo ir žymaus Lietuvos lenktynininko Deivido Jociaus sūnus Patrikas, rašoma pranešime.
Patrikas Jocius
Patrikas Jocius / Komandos nuotr.

Vienoje azartiškiausiu klasių „Rotax Micro Max“ dalyviai čempionato laurus jau buvo išsidaliję priešpaskutinėse lenktynėse, bet aštrių važiavimų tarp vaikų, kurių amžius yra nuo šešerių iki dešimties metų, tikrai netrūko. Šiose lenktynėse startavo ir puikiai visiems žinomo Lietuvos ralio lenktynininko Deivido Jociaus sūnus Patrikas, kuris nuo pat pirmos treniruotės demonstravo aukščiausią tempą.

Laimėjęs kvalifikaciją bei penktadienį įvykusį pirmą ir šeštadienio antrąjį važiavimą, Patrikas Jocius atsipalaiduoti nė neketino. Visgi jam lengva nebuvo, nes greiti varžovai tai pat nesnaudė. Apie tai bylojo finalinis važiavimas. Patrikas Jocius jį laimėjo vos 0,029 sek. pranašumu. Pergalę jis šventė prieš antroje vietoje finišavusį latvį Aleksą Menesį.

„Buvo daug jaudulio ir atsakomybės prieš trenerį, bet visuose važiavimuose buvau pirmas. Paskutiniame, finaliniame važiavime spaudimas išaugo ir iš varžovų pusės. Visų akys nukrypo į mane, todėl tai sukėlė papildomos įtampos.

Buvau taikinys „numeris vienas“, bet atsilaikyti man pavyko. Paskutiniame rate padariau keletą klaidų ir buvau praradęs pirmos vietos poziciją, bet ją pavyko atsikovoti. Tai padariau tik paskutiniame posūkyje“, – pasakojo jaunasis lenktynininkas Patrikas Jocius.

Po šių varžybų Patriko Jociaus tėtis Deividas Jocius pasakojo, kad jie su sūnumi ir komanda atsipalaiduoti dar negali, kadangi sezonas dar nesibaigia. Jau už kelių dienų ekipa išvyksta į finalines Europos čempionato lenktynes Austrijoje.

„Džiaugiamės, kad Patrikas turi vieną geriausių trenerių, gerai žinomą kartingų pasaulyje Andrių Jonelį. Jis užaugino ne vieną gerai žinomą lenktynininką Lietuvoje, vėliau pasiekusį gražių pergalių tarptautinėse arenose.

Kartinguose trenerio vaidmuo yra be galo svarbus ir neatsiejamas dalykas norint važiuoti greitai bei būti geriausiu“, – sakė garsus lenktynininkas, Patriko tėtis Deividas Jocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas