Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 02 17 /2022 02 21

Lietuviai tarptautinei lenktynių serijai ruošia rekordines pajėgas: startuos F1 trasose

Praėjusiais metais padidėjęs Lietuvos sportininkų dėmesys Creventic kubo organizuojamai tarptautinei lenktynių „24 h series“ serijai šiemet turėtų išaugti dar labiau. 15min prognozuoja, kad šioje pasaulinėje serijoje startuos 3-5 Lietuvos komandos pačiais įvairiausiais automobiliais: nuo GT3 ir GTX klasių iki TCR.
Lietuvių pajėgos 24h series lenktynių serijoje
Lietuvių pajėgos 24h series lenktynių serijoje / 15min koliažas

Daugelis sportininkų nevynioja žodžių į vatą: Palangos lenktynės liepos mėn. bus labiau šventė ir galimybė pabendrauti su rėmėjais bei verslo partneriais. O tikroji sportinė kova virs pasaulinėse trasose.

Bent jau Europos ilgų nuotolių (enduro) lenktynėse šiais metais turėtume pamatyti „Šiauliai RD Signs“ ir „Juta“ komandas. Pasirodymus jau planuoja dar trys komandos, tačiau jų pilotų sąrašas ir oficialūs pavadinimai dar nėra baigtiniai.

Deivido Jociaus Instagram nuotr. /„Mercedes AMG GT3 EVO“
Deivido Jociaus Instagram nuotr. /„Mercedes AMG GT3 EVO“

Pvz. Deividas Jocius 15min patvirtino, kad komanda, kurioje lenktyniauja jis ir broliai Nemunas bei Nerijus Dagiliai (pernai ji vadinosi „Balpol-SPS Automotive Performance“) įsigijo naują „Mercedes AMG GT3 EVO“. Tačiau dar nenutarė, kuriose lenktynėse startuos, nes šio automobilio kaina ir išlaikymas – „šešių nulių“ kainų zonoje.

Tačiau Deividas neatmeta, kad vien Palangoje važiuoti tokios klasės automobiliu gal ir nėra pats geriausias sprendimas.

Populiarėjančios „24h series“

Patikėkite, 24 val. serija, kurią sudaro 7 lenktynės Mugello, Portimao, SPA ir kitose „Formulės 1“ trasose dovanos gausybę emocijų. Pirmasis etapas Abu Dabyje jau įvyko sausio mėnesį, iškart po Dakaro ralio Saudo Arabijoje.

Beje, panašiai kaip Dakaras, „24h series“ lenktynės vis labiau populiarėja, dalyvių iš Lietuvos daugėja. Negana to, lietuviai pernai netgi laimėjo etapą Barselonoje. Geroji žinia yra ta, kad šią lenktynių seriją ( 12-os ir 24 val.) Lietuvos žiūrovai YouTube kanalu gali stebėti nemokamai. Kita vertus, nuvažiuoti į Mugello Italijoje ar nuskristi į Barseloną taip pat nėra labai brangu. Bet apie viską iš eilės.

Le Mano ištvermės lenktynių dvasia

Šių lenktynių gal ir negalima lyginti su Le Mano 24h ar „Le Mans Series“ (ELMS) (biudžetai skiriasi kelias dešimtis kartų), tačiau pagal dalyvių skaičių, automobilių įvairovę ir trasų sudėtingumą jos tikrai vertos autosporto gerbėjų dėmesio.

24h series lenktynių kalendorius
24h series lenktynių kalendorius

Tiesa, Lietuvos komandos dalyvaus ne visuose etapuose, bet daugumoje šios serijos lenktynių (juk važiuoti į JAV brangoka) žada net trys Lietuvos komandos.

Šiauliai RD Signs su „Lamborghini“

Komanda jau trečius metus ištikima „Lamborghini Huracan Supertrofeo“. Pernai šiauliečiai kaip komanda gerai užsirekomendavo 24h series. Sezono pradžioje Mugello 12 val. lenktynėse siekti podiumo GTX klasėje sutrukdė tik techniniai gedimai. Apmaudu, tačiau prieš lenktynių startą Italijoje „RD Signs“ mechanikai buvo pakeitę variklį, bet vien to nepakako. Vėliau šiauliečiai tapo Baltijos šalių čempionato nugalėtojais, dalyvavo Palangos lenktynėse ir sezoną pabaigė Hungaroringe.

Tačiau komandos įkūrėjas Audrius Butkevičius kaupė patirtį ir kitose trasose – su vokiečių komanda startavo Barselonos 24 val. pragare.

2022 m. Audrius (kaip privatus pilotas) jau dalyvavo ir Abu Dabio lenktynėse.

„Šiauliai RD Signs“ komanda labai užsidegusi. Šiais metais A.Butkevičius, Paulius Paškevičius (Lietuvos kartingų čempionas), legionierius Nicola Michelon ir galimai dar vienas pilotas (sąrašas tikslinamas) startuos Mugello, Hockenheime, Portimao, Barselonoje. Na, ir Palangos lenktynėse, bet jau lietuviška sudėtimi.

Neseniai komanda buvo nuvykusi į Portimao ir surengė treniruotę. Komandos „Lambo“ techninę priežiūrą, kaip ir pernai, užtikrins „Gecko Motorsport“.

„Juta“ įsigijo net du „Audi R8 GT3 LMS“

Rudenį „Jutos“ komanda, pastaruoju metu lenktyniavusi „Porsche“ automobiliu, įsigijo Lietuvoje neregėtą „Audi R8 GT3 LMS“, o šiais metais – antrą tokį patį.

Šiais automobiliais pernai lenktyniavo ADAC GT serijos nugalėtoja Vokietijos komanda „Land Motorsport“, kuri „Jutos“ mechanikams perdavė ir automobilių priežiūros patirtį.

Pernai „Juta“ 24h series varžybose startavo dviem automobiliais – „Porsche“ ir CUPRA (TCR). Pirmosiose lenktynėse Mugello komandos atstovas Julius Adomavičius lipo ant podiumo – „Juta“ etape iškovojo 3-ią vietą 991 klasėje.

Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės
Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės

„2022 m. sezone šis automobilis bus matomas ne tik 1006 km lenktynėse Palangoje ir su daugkartiniais nugalėtojais (Circle K Miles Plus) komanda bus vieni iš favoritų laimėti, bet taip pat planuoja dalyvauti įvairiose ilgų nuotolių lenktynėse žymiausiose Europos trasose“, – pranešė komanda savo profilyje.

Komanda surengė automobilio bandymus ir treniruotes Barselonos bei Pernu trasose.

Komandos vadovas Audrius Gelžinis 15min sakė, kad pirmos lenktynės, kuriose startuos „Jutos“ įspūdingosios „Audi R8 GT3 LMS“ – Mugello 12 val. kovo mėnesį. Prie „Audi“ vairo, ko gero, matysime Joną ir Igną Gelžinius, Julių Adomavičių. Kitą automobilį pilotuos pernai gerokai patobulėję „jaunimu“ vadinami pilotai Andrius Navickas, Aurimas Jablonskis ir kiti.

Jonas Gelžinis sakė, kad tolimesni komandos planai priklausys nuo to, kaip seksis Italijoje. Greičiausiai po Mugello komandą pamatysime SPA ir Hockenheimo trasose. Lenktynininkai taip pat laukia Palangos 1006 km lenktynių galutinių taisyklių. Tuomet nuspręs, kas ir kaip startuos „lietuviškame Le Mane“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius