Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinė startavo „FIA Motorsport games“: pirmieji padangas svilina ralio atstovai

Trečiadienio vakarą Valensijoje įvyko trečią kartą istorijoje rengiamų „FIA Motorsport Games“ (Tautų autosporto žaidynių) atidarymas.
FIA Motorsport Games ralio treniruotės
FIA Motorsport Games ralio treniruotės / Lino Arštikaičio nuotr.

Nuolat pildoma

Iš viso Valensijoje varžosi 82 pasaulio tautų atstovai. Lietuvai atstovauja 21 atletas, mūsų šalis startuoja 14-oje skirtingų autosporto disciplinų. Tai – įspūdingas pasiekimas, nes į šias žaidynes visos valstybės stengiasi deleguoti geriausius savo pilotus.

Jie lenktyniauja atskirose disciplinose, tačiau renka taškus ir savo šalims, kurios konkuruoja tarptautinėje įskaitoje. Na, panašiai kaip olimpinėse žaidynėse.

Išsamią žaidynių programą rasite čia.

Ketvirtadienio startai

FIA žaidynės vyksta iš karto keliose vietose. Centras – Ricardo Tormo trasa netoli Valensijos. Čia – asfaltinis ralio ruožas, žiedinių lenktynių trasa, slalomas, katodromas. Smėliniai ralio ruožai – 80 km į kalnus. O simuliatorių varžybos vyksta Valensijoje, Meno ir Mokslo miestelyje.

Ketvirtadienį pirmieji į trasą išvažiavo Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu, pilotuojantys „Rally2“ (Gravel) klasės „Škoda“. Iš pradžių vyko treniruotės Ricardo Tormo asfalto trasoje, vėliau laukia Prologas (Shakedown) ir kvalifikacija. Treniruotėse greičiausi – Ispanijos atstovai J.Suaresas ir A.Cachonas. Rokas su Dovydu – tarp trečios ir penktos pozicijų.

Antri į asfalto ruožą žiedinėje trasoje išvažiavo Audronis Gulbinas, Vytis Pauliukonis, kurie varžosi „Rally4“ Gravel kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento