Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lithuanian Baja – Perimetras“ poligone prasidėjo netikėtais iššūkiais dalyviams ir skaudžiais virtimais

Ankstyvą rugsėjo 5-osios rytą Generolo Silvestro Žukausko poligone buvo duotas startas trečiajam „Lithuanian Baja – Perimetras“ čempionato ir taurės etapui, rašoma pranešime.
„Lithuanian Baja – Perimetras“ poligone prasidėjo netikėtais iššūkiais dalyviams ir skaudžiais virtimais
„Lithuanian Baja – Perimetras“ poligone prasidėjo netikėtais iššūkiais dalyviams ir skaudžiais virtimais / Vlado Ščiavinsko nuotr.

Bekelės entuziastai laukė išskirtinių Pabradės poligono sunkumų, tačiau niekas netikėjo, kad jų bus tiek daug: pažliugusios trasos bei nuvirtę medžiai ne vienam sportininkui sumaišė kortas, o kai kuriuos lenktynininkus jie pasiuntė ir į ligoninę.

Pabradės poligonas yra itin mėgstamas bekelės entuziastų: čia daug klampaus smėlio, klaidžių miškelių, gilių, pavojingų duobių ir jis niekada nenuspėjamas: kiekvieną kartą pravažiavusi vikšrinė kariuomenės technika jį pakeičia kardinaliai. O dabar prie netikėtumų prisidėjo ir oras: trasos pažliugusios, kelius blokuoja nuvirtę medžiai.

„Du kartus stipriai paklydom, apie 12 minučių praradome. Labai painios trasos, yra nuvirtusių medžių, dėl jų kiek nukėlė antrąjį greičio ruožą, organizatoriai išvažiavo valyti trasą. Danga – labai šlapia, buvo daug klampių balų, kurių gylis gal iki juosmens. Visi važiuojame molyje iki ausų. Dėl sudėtingos navigacijos truputį nervuojamės, bet apskritai lenktynės džiugina, smagu“, - dar karštais įspūdžiais iš karto po pirmojo 52 km ilgio greičio ruožo dalinosi Dakaro lenktynininkas Edvinas Juškauskas, važiuojantis su „Toyota Hilux“.

Kaip sportininkai prognozavo prieš lenktynes, lyderius klaidžiuose Generolo Silvestro Žukausko poligono kelelių voratinkliuose prognozuoti bus sunku, mat pasiklysti – itin lengva, o atsigroti prarastą laiką – sunku. Po pirmojo greičio ruožo į lyderio poziciją automobilių įskaitoje išsiveržė „Storent Racing Team“ komandos nariai Justinas Putys su Valdemaru Milaševskiu, važiuojantys „Mitsubishi Pajero Evolution“ automobiliu. Edvinas Juškauskas su Šarūnu Palioku – 6-oje pozicijoje. Praėjusių metų čempionas Vaidotas Peškevičius, važiuojantis Dakarui sukurtu „Seat Leon“ prototipu – septinti.

Lietaus ir vėjo patobulintos klaidžios trasos pridarė nemažai bėdų ir motociklininkams. Pirmojo ruožo nebaigė du: Mindaugas Jarmalavičius ir Vytenis Mikelionis. Pastarasis virto taip stipriai, kad susilaužė raktikaulį. Motociklų įskaitoje greičiausiai pirmąjį greičio ruožą įveikė Donatas Petrikas.

Keturračių įskaitoje geriausią tempą demonstruoja Romualdas Karužis su „Can-Am Outlander“, o „SxS“ bagių klasėje pirmauja Dalius Olechavičius ir Aidas Bubinas su „Can-Am Maverick X3 XRS“.

Sportininkams liko dar du 54 ir 42 km ilgio sudėtingi greičio ruožai, kur menkiausios klaidos gali apversti rezultatus aukštyn kojomis.

Tuo tarpu „Adventure“ klasės dalyviai šiuo matu važiuoja 234 km ilgio orientacinį greičio ruožą. Naktinis 40 km ilgio orientacinis ruožas buvo atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai