Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Liūdime iš visos širdies“: per ralį Utenoje žuvęs Rokas buvo perspektyvus mokslininkas

Utenoje penktadienį, ralio metu, tragiškai žuvęs jaunas vyras iš Zarasų buvo ne tik tokių lenktynių gerbėjas ir teisėjas, tačiau ir dirbo mokslinį darbą Gamtos tyrimų centre, kuris pirmadienį pasidalino jautria užuojauta.
Rokas Zalūba
Rokas Zalūba / 15min montažas

Rengiamas pagerbimas

15min primena, kad tragiška avarija, kai posūkyje nesuvaldytas lenktynių automobilis rėžėsi į žmones, įvyko penktadienio vakarą.

Incidento metu vienas žmogus žuvo ir dar keliolika buvo sužalota. Vėliau paaiškėjo, kad žuvusysis – 21-erių Rokas, kilęs iš Zarasų.

Lietuvos automobilių sporto federacija pareiškė užuojautą ir tuo pačiu pranešė, kad jaunas vyras daugelyje varžybų dirbo teisėju.

Tuo metu federacija paragino žmones finansiškai padėti Roko šeimai.

Pirmadienio vakarą, 18 valandą, autosporto bendruomenė kviečia visus neabejingus žmones simboline tylos minute pagerbti žuvusį jaunuolį, kuris ilgą laiką dirbo teisėju daugybėje varžybų.

„Šiandien (pirmadienį – red. past.) organizuojame pagerbimą tylos minute ir maldą žuvusiajam nelaimingo atsitikimo vietoje. Norintys – prisijunkite“, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Raudonieji velniai“, kuri vienija krepšinio komandos Utenos „Juventus“ aistruolius.

Dirbo mokslinį darbą

Pirmadienį paaiškėjo, kad iš Zarasų kilęs Rokas dirbo ir mokslinį darbą Gamtos tyrimų centre, kuris pasidalino jautriu įrašu feisbuke.

„Netekome mūsų jauno kolegos, vyresniojo laboranto Roko Zalūbos“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad zarasiškis centro Žuvų ekologijos laboratorijoje vyresniuoju laborantu pradėjo dirbti rugsėjo 20 dieną.

Jaunas vyras tuo pačiu metu Vilniaus universitete studijavo biologiją, buvo baigęs Zarasų „Ąžuolo“ gimnaziją.

„Rokas buvo nepaprastai stropus studentas, pasižymėjo punktualumu, atsakingumu, turėjo didelį spektrą žinių ir įgūdžių, kuriais retai disponuoja IV kurso studentai“, – rašoma centro įraše.

Pasak centro, Rokas aktyviai dalyvavo ir vykdant mokslinius tyrimus.

„Nepaisant jauno amžiaus, jau buvo mokslinio straipsnio, publikuoto žurnale Toxicology Letters, bendraautoris. Rokas su pranešimais buvo dalyvavęs keturiose mokslinėse konferencijose. Labai produktyviai, be jokių įžangų Rokas įsitraukė į Žuvų ekologijos laboratorijos vykdomų tyrimų įgyvendinimą“, – tvirtinama įraše.

„Prisiminsime Roką kaip nuoširdų, linksmą ir atsakingą, laiku atliekantį visus darbus, dar labai jauną ir itin perspektyvų žmogų, kuris turėjo didelį potencialą tapti žinomu Lietuvos mokslininku. Liūdime iš visos širdies dėl šios itin skaudžios netekties nelaimingo atsitikimo metu penktadienio vakarą Utenoje“, – priduriama jame.

IN MEMORIAM Rokas Zalūba 2002-10-05 – 2024-09-27 Netekome mūsų jauno kolegos, vyresniojo laboranto Roko Zalūbos. R....

Posted by Gamtos tyrimų centras on 2024 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas