Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos WRC: kol dominavo K.Rovanpera, labiausiai stebino M.Sesksas

Pirmą ralio dieną niekas negalėjo prilygti K.Rovanperai, net visus nustebinęs ir P2 po pirmos ralio dienos buvęs M.Sesksas nuo suomio atsiliko daugiau nei 15 sek. Reziumuojant galima tik pasakyti, kad penktadienį vienintelis latvis dar bandė priešintis „Toyota“ vairuojantiems lenktynininkams (užėmusiems P1, P3 ir P4 vietas bendroje įskaitoje).
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

SS8

Kol K.Rovanpera pasiekė dar vieną pergalę, padangas visiškai sudeginęs M.Sesksas finišavo tik ketvirtas ir lyderiui prarado apie 7 sek. Vis dėl to tai latviui nesutrukdė baigti pirmąją ralio dieną būnant antroje vietoje bendroje įskaitoje.

Antroje vietoje SS8 ruože finišavęs T.Katsuta aplenkė A.Fourmaux ir pakilo į P4 bendroje įskaitoje.

Netikėtai trečią vietą šiame ruože pasiekęs G.Munsteris baigė pirmąją ralio dieną bendroje įskaitoje lenkdamas kelią valiusį T.Neuville (P9 bendroje įskaitoje) ir ypatingai blogą dieną turėjusį E.Lappi (P10 bendroje įskaitoje).

Apskritai, E.Lappi SS8 finišą pasiekė paskutinis ir lyderiui ruože pralošė net apie pusę minutės. Bendroje įskaitoje po penktadienio jis nuo lyderio atsiliko net 1 min 27,4 sek.!

Po finišo E.Lappi nevyniojo žodžių į vatą: „Nėra ką pasakot, manau didžiausia problema yra tarp vairo ir sėdynės. Aš tikrai visą laiką bandau, atakuoju vis stipriau, tačiau viskas perniek. Taip, aš nuolat klystu ir net nebežinau ko daugiau imtis. Jei atvirai, aš visiškai pražuvęs.“

Bendra įskaita po SS8

Bendra įskaita po SS8
Bendra įskaita po SS8

SS7

SS7 metu vėl pamatėme analogišką TOP3. Pirmasis vėl atvažiavo K.Rovanpera, P2 M.Sesksas, o P3 S.Ogier. Tokia pat tvarka jie buvo išsidėstę ir bendroje ralio įskaitoje.

P4 bendroje įskaitoje po šio GR buvęs O.Tanakas prarado lyderiui beveik 8 sek. ir skundėsi dingusiais stabdžiais.

SS5-SS6

Trumpame, vos 5 km ilgio SS5 ruože laimėjo S.Ogier, tačiau pirmiems dešimt sportininkų tilpus į 3 sek. intervalą didesnio poslinkio tarp jų bendroje įskaitoje nebuvo.

Tuo tarpu SS6 metu pamatėme jau visai kitą vaizdą. Šį sykį laimėjo K.Rovanpera, o jam 3,5 sek. pralošęs M.Sesksas (P2 ruože) įsitvirtino antroje vietoje bendroje įskaitoje.

Vienu didžiausių nelaimėlių SS6 metu buvo E.Lappi. Atvažiavęs tik P9 jis po šio GR atsilikinėjo nuo lyderio jau 48,3 sek. „Visą laiką važiuodamas jaučiuosi tragiškai. Net nežinau kodėl, tiesiog neturiu jokio sumauto sukibimo ir tiek“, - skundėsi E.Lappis.

SS4 antra M.Seskso pergalė

Nors ir tik 0,1 sek, tačiau M.Sesksas vėl aplenkė Kalle Rovanperą ir laimėjo antrame GR iš eilės.

„Buvo sunkus ruožas, padariau didelių klaidų, tačiau vis tiek išlaikiau savo ritmą. Net negaliu pasakyti, koks jausmas yra važiuoti tokiu pačiu tempu kaip ir pasaulio čempionas“, - po finišo žurnalistams sakė latvis.

Nepaisant to po šio ruožo P2 finišavęs K.Rovanpera išlaikė savo 3,2 sek. persvarą bendroje įskaitoje.

SS3 Pelnyta M.Seskso pergalė

Pirmame dienos GR padangas taupęs M.Sesksas netikėtai šiame ruože iššovė. Ilgiausiame dienos GR (27,56 km ilgio) latvis sugebėjo pirmą kartą savo karjeroje laimėti WRC ruože ir pakilo į P2 bendroje ralio įskaitoje.

Tik 1,6 sek. nuo latvio atsilikęs K.Rovanpera (P2 ruože) išlaikė savo lyderio poziciją.

O.Tanakas finišavo trečioje vietoje, tačiau kelią valyti priverstas estas vis tiek bendroje įskaitoje nuo lyderio po šio GR jau atsilikinėjo 11 sek.

SS2

Pirmame dienos ruože užtikrintai laimėjęs Kalle Rovanpera parodė, kad yra susikoncentravęs ir rimtai nusiteikęs.

Be Kalle šiame GR dominavo ir likę „Toyota“ vairuotojai - P2 užėmė S.Ogier, o P3 T.Katsuta.

Greičiausias iš kitų gamintojų techniką naudojusių sportininkų buvo M.Sesksas (2 sek. atsilikimas).

Kiek daugiau laiko prarado kelią valę T.Neuville (P9 ir 5 sek.) bei O.Tanakas (P8 ir 3,2 sek. atsilikimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito