Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maratoną sėkmingai įveikusi E.Gelažninkienė: galvojau, kad esu labai pasiruošusi kopoms, bet...

Dakaro ralio 48 valandų maratonas lietuviams sekėsi skirtingai. Net dvi komandos jo neįveikė. Tačiau Emilijos ir Arūno Gelažninkų ekipažas šį etapą gali vadinti tikrai sėkmingu, nes preliminariai maratoną jie įveikė devinti, o bendroje įskaitoje tai juos kilstelėjo į aukštą 12-ą vietą. Tačiau abu lenktynininkai neslepia – buvo labai sunku.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

48 valandų Dakaro maratonas baigėsi daugumai sportininkų.

Lietuviams jis susiklostė skirtingai. Pirmąją dieną iš lenktynių pasitraukė motociklininkas Modestas Siliūnas. Jo motociklą iš trasos išskraidino sraigtasparnis, o pats lenktynininkas, jau anksčiau patyręs traumą, nusprendė toliau nestartuoti.

Vaidotas Žala irgi maratono neįveikė, vis dėlto jis ketina po laisvos dienos grįžti ir važiuoti toliau, kad ir nesivaržydamas dėl vietos bendroje įskaitoje.

Emilija Gelažninkienė savo ruožtu išties turi kuo džiaugtis. Jiems su Arūnu šis sunkus etapas buvo sunkus, bet pakankamai sėkmingas, kadangi preliminariai finišavo jie dešimtuke, o bendroje įskaitoje irgi ne taip ir toli nuo dešimtuko – 12-i.

Trumpame vaizdo įraše socialiniuose tinkluose po antros maratono dienos finišo ekipažas pasakojo, kaip jiems sekėsi.

"Baigės maratoninė diena, labai džiaugiamės. Tiksliau - dvi dienos, praleistos visiškose kopose, nieko aplink ten daugiau nebuvo, - šypsodamas ir net suplodama delnai kalbėjo Emilija. - Kopos buvo labai sudėtingos. Aš galvojau, kad esu labai pasiruošusi kopomis. Bet kopos, kokias čia sutikome, tai nežinau, man dar neteko į tokias važiuoti.

Retkarčiais būdavo baisu, nes visiškai slysti, jas įveikti tikrai sudėtinga. Dabar, kai saulė pasisuko, nesimato, kur tos viršūnės. Kartais rizikuodami, kartais ne, bet svarbiausia, kad viskas sekėsi gerai."

Arūnas irgi džiaugėsi, kad jie finiše: "Turėjome problemų - per dvi dienas trys klimpimai, koks pusvalandis mažiausiai prarastas. Diržas trūko šiandien, išdraskė visą radiatoriaus apsaugą, tai su vadinamomis "zatiaškėm" sutvarkyta buvo. Ir dar dėl degalų turėjome problemų, bet kaip ir viską išsisprendėm.

Laiko prarasta, bet, manau, visi prarado nemažai laiko, nes buvo tikrai sudėtingos kopos."

Po šio greičio ruožo dalyviai skrenda į Rijadą, kur turės laisvą dieną. Dakaro ralis tęsis sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas