Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės autokroso trasoje – atkakli ketvirtojo „Weekend Grand Race“ etapo kova

Praėjųsį šeštadienį Marijampolės autokroso trasoje po pertraukos vėl gaudė automobilių varikliai ir kilo dulkės, nes čia buvo surengtas jau ketvirtasis komandinių ištvermės varžybų „Weekend Grand Race“ etapas žirgyno „Kašmyras“ taurei laimėti.
Marijampolės autokroso trasoje – atkakli ketvirtojo „Weekend Grand Race“ etapo kova
Marijampolės autokroso trasoje – atkakli ketvirtojo „Weekend Grand Race“ etapo kova / Organizatorių nuotr.

Prie starto linijos rikiavosi kovai nusiteikę vairuotojai, kurie pirmiausiai varžėsi kvalifikaciniuose važiavimuose dėl kuo geresnių trasos įveikimo laikų, nes nuo jų priklausė startinės pozicijos finale.

Kaip ir per visus šių metų etapus, taip ir šį visi dalyviai buvo suskirstyti į 2 klases – „Sport“ bei „Petro metalų“. Pagrindinis skirtumas tarp šių klasių yra toks, kad nugalėję „Petro metalų“ įskaitą dalyviai privalo palikti automobilį organizatoriams ir už tai gauna 700€. „Sport“ klasėje šios prievolės nėra, tad nenuostabu, kad joje bolidai paruošti gerokai rimčiau.

Šį kartą palikti automobilius pergalės atveju pasiryžę buvo tik penkios komandos, o po kvalifikacinių važiavimų jų liko dar mažiau, todėl atskiras finalas „Petro metalų“ klasei šį etapą nebuvo surengtas. Finalas šįkart buvo vienas – bendras abiems klasėms, o jame dalyviai varžėsi savo atskirose įskaitose ir kovojo dėl brangių metinių sezono taškų.

Prie finalo starto linijos išsirikiavo 20 bolidų ir teisėjams pamojus žalią vėliavą, užvirė atkakli kova už būvį. Nors „Weekend Grand Race“ nėra bulių kautynės, kontaktų čia visada būna. Už nesportinius pasistumdymas teisėjai skiria nuobaudas. Baudų buvo, tačiau rimtesnių incidentų pavyko išvengti.

Dalyviai, besikeičiant vairuotojams, finale turėjo įveikti 45 trasos ratus. Ilgą laiką pirmavusi komanda „ATV fanai“ likus 9 ratams pramušė ratą ir turėjo stoti jį pasikeisti. Lyderių poziciją tuomet perėmė ekipa „Ekrosas“ ir ją išlaikė iki varžybų pabaigos, taip susiberdami daugiausiai taškų etape ir bendroje metinėje įskaitoje.

„Sport“ klasės finalo podiumas ketvirtame etape:

1 vieta – „Ekrosas“ (Dovilė Galinienė, Rimgaudas Gruzdys, Andrius Stasevičius);
2 vieta – „Premo“ (Gertrūda Butkutė, Dainius Doleris, Kazys Venckus);
3 vieta – „Gazuota bulka“ (Inesa Kelnerytė, Eimantas Kelneris, Ugnius Austinas).

Komanda „Ekrosas“ taip pat laimėjo ir sportiškiausio automobilio nominacijoje, nes gavo daugiausiai balsų „Facebook“ socialiniame tinkle surengtame konkurse.

„Ekroso“ komandos narė taip pat iškovojo ir greičiausios dienos vairuotojos merginos titulą. Jo atsiimti ant podiumo lipo Dovilė Galinienė.

Greičiausiu dienos vairuotoju vyru šį kartą tapo komandos „ATV fanai“ narys Dalius Mockapetris.

„Petro metalų“ klasės finalo podiumas ketvirtame etape:

1 vieta – „Pajūrio slalomas“ (Rūta Saladžienė, Kęstutis Kučiauskas, Aurimas Kučinskas);
2 vieta – „Lanžeronas“ (Rosita Norkevičiūtė, Edgaras Gricius, Matas Patėjūnas);
3 vieta – „Trys paršeliai“ (Dovilė Jasikonienė, Artūras Šipelis, Artūras Lipavičius).

Komanda „Pajūrio slalomas“ turėjo palikti savo „Opel Astra“ bolidą organizatoriams ir už tai kartu su kitomis dovanomis atsiėmė ir piniginį 700€ prizą. Šį „Opel“ komandos lyderis buvo pirkęs už mažesnę sumą, todėl džiaugėsi „uždirbęs“ ir tą patį gali padaryti bet kuris, turintis dar važiuojantį, bet nebedaug vertą automobilį. „Petro metalų“ klasė – tobula vieta garbingai atsisveikinti su mažai vertės turinčiomis transporto priemonėmis.

Neturintiems automobilio yra galimybė lenktynėms išsinuomoti organizatorių paruoštą bolidą.

Tradiciškai po „Weekend Grand Race“ lenktynių taurėmis ir gausiais rėmėjų prizais apdovanojamos ne tik komandos, laimėjusios finalą, bet taip pat ir greičiausius trasos laikus kvalifikacijose pademonstravusios ekipos.

„Sport“ klasės kvalifikacijų podiumas ketvirtame etape:

1 vieta – „Statybų agentas“ (Žymantė Bisikirskė, Aurimas Kučinskas, Kęstutis Kučiauskas);
2 vieta – „Ekrosas“ (Dovilė Galinienė, Rimgaudas Gruzdys, Andrius Stasevičius);
3 vieta – „ATV fanai“ (Kristina Mockapetrienė, Dalius Mockapetris, Kernius Šulinskas).

Laikų skirtumai tarp komandų buvo išties minimalūs ir skyrėsi tik sekundžių dalimis. Kvalifikacijų nugalėtojai renkami pagal tai, kurios komandos visų trijų vairuotojų laikų suma būna mažiausia.

„Petro metalų“ klasės kvalifikacijų podiumas ketvirtame etape:

1 vieta – „Trys paršeliai“ (Dovilė Jasikonienė, Artūras Šipelis, Artūras Lipavičius);
2 vieta – „Pajūrio slalomas“ (Rūta Saladžienė, Kęstutis Kučiauskas, Aurimas Kučinskas);
3 vieta – „Lanžeronas“ (Rosita Norkevičiūtė, Edgaras Gricius, Matas Patėjūnas).

Kitas etapas numatomas spalio mėnesį, o ar tai bus paskutinis sezono pasivaržymas, parodys vėlesni rudens orai. Organizatoriai neatmeta galimybės surengti etapą ir lapkritį. Apie artėjančių lenktynių tikslias datas informacija pateikiama „Weekend Grand Race“ Facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas