Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Samuitis lenktynių sezoną pradeda žiedinėse varžybose užsienyje

Daugiausiai žinomas pasiekimais ralio varžybose žvyrkeliais Martynas Samuitis sezoną pradeda žiedinėse trasose. Su „Rimo Racing“ komanda praeitą savaitgalį pergalingai pradėjęs šių metų „Baltic Endurance“ čempionatą Estijoje, kur nugalėjo pirmajame etape, Martynas jau spėjo persikelti į kitą Europos dalį, kur varžysis „Hankook 24 hours series“ etape Zandvurte. 

„Zandvoort“ trasoje Olandijoje prieš kurį laiką vykdavo ir „Formulės-1“ varžybos, o žiūrovai ją ypač mėgsta dėl to, kad ji įsikūrusi kurorte, vos du šimtai metrų nuo jūros kranto.

Martynas Samuitis
Martynas Samuitis

Ši varžybų serija išsiskiria pajėgių dalyvių iš visos Europos gausa ir susideda iš septynių etapų – Jungtinių Arabų Emyratuose, Italijoje, Junginėje Karalystėje, Ispanijoje, Olandijoje, Prancūzijoje ir Čekijoje. Keturi etapai vyksta po 24 valandas ir trys – po 12 valandų. Pernai komanda su BMW automobiliu lenktyniavo dviejuose, o šiemet planuoja dalyvauti „Zandvoort“, Barselonoje ir Brno vyksiančiuose etapuose.

Šįkart Martynas Samuitis, Rimantas Blažulionis ir Robertas Kupčikas vairuos naują, „Honda“ gamyklos oficialaus atstovo „J.A.S Motorsport“ ilgiems nuotoliams pritaikytą „Civic TCR“ automobilį. Su „Honda Civic“ Martynas jau yra visus nustebinęs, nugalėdamas 1000 km lenktynėse Palangoje 2011 metais. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas ir Lietuvos metų lenktynininku.

Grįžęs už pažįstamo automobilio vairo, Martynas jaučiasi puikiai ir tikisi kad jau per kelias pirmąsias lenktynes užsienyje pavyks įsibėgėti iki maksimalaus tempo, o grįžus į Lietuvą – „Eneos 1000 km“ varžybas – išvažiuoti į trasą ne avelės, o vilko kailyje bei bandyti įkasti lyderiams, vairuojantiems „Porsche“ ir kitą galingesnę techniką.

Taip pat Martyno nuomone, žiedinės lenktynės yra puikus būdas neprarasti automobilio valdymo įgūdžių prieš Lietuvos Ralio Čempionato varžybas, kurios šiais metais nusimato labai įdomios ir prasidės jau visai netrukus, už trijų savaičių.

Martynas Samuitis yra Lietuvos Automobilių sporto meistras, daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių bei ralio varžybų čempionatų nugalėtojas ir prizininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai