Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos WRC startas: įnirtinga kova dėl sekundžių ir ant žvyro, ir miesto gatvėse

Penktadienio naktį Lietuvos laiku prasidėjo trečiasis WRC etapas Meksikoje. Iš pradžių norėdami apšilti dalyviai įveikė „shakedown“ vadinamą sesiją arba prologą. O vėliau, gausių ralio išsiilgusių Guanajuato miesto gyventojų akivaizdoje, ir pirmuosius du greičio ruožus. Techniškoje gatvių trasoje varžovus pranokęs Ottas Tanakas išsiveržė į priekį.
Ottas Tanakas Meksikos WRC, pirmoji diena
Ottas Tanakas Meksikos WRC, pirmoji diena / O.Tanako FB nuotr.

Visos autosporto naujienos - rubrikoje Gazas.lt

Nuo ko viskas prasidėjo?

Pirmasis žvyras, kurį išbandė lenktynininkai nusidriekė per 5,52 km ilgio „shakedown“ ruožą.

Dabartinis čempionas Kalle Rovanpera norėdamas apšilti atliko tris važiavimus, iš kurių trečiasis buvo pats greičiausias rikiuotėje (3 min 44,4 sek.). Atrodo, kad tai sukėlė norą jo tautiečiui Esapekka Lappi (Suomija) pasivaržyti. Iki tol suomis rodė puikius ruožo įveikimo laikus ir vienintelis išvažiavęs ketvirtam bandymui užfiksavo identišką laiką.

Trečioje vietoje „shakedown“ sesijoje liko grįžtanti WRC legenda Sebastienas Ogier.

WRC Mexico shakedown
WRC Mexico shakedown

„Tai buvo puikus greičio ruožas. Išbandėme kelis dalykus antrajame ir trečiajame bandymuose, kurie nepasiteisino, todėl ketvirtame išvažiavime grįžau prie originalių nustatymų ir tai atsipirko“ , – savo pasirodymą komentuodamas sakė E.Lappi.

SS1 ir SS2 greičio ruožų apžvalga

Simboliniuose, vos 1,12 km ilgio greičio ruožuose abu kartus greičiausią laiką užfiksavo estas Ottas Tanakas. Priešais meksikiečių ralio fanų akis, Guanajuato miesto gatvėse įrengtoje trasoje estas išsiveržė į priekį 1,7 sekundėmis. Antroje vietoje – K.Rovanpera.

„Šiandien buvo linksmybės, rytoj prasidės tikrasis darbas. Tai tikrai nebus lengva diena, tačiau pažiūrėsime, ką atneš rytojus. Aš niekada nevairavau šio „Ford“ automobilio ant meksikietiško žvyro“, – sakė SS1 ir SS2 laimėjęs O.Tanakas.

Antroje vietoje likęs K.Rovanpera (+1,7 sek.) negailėjo pagyrų žiūrovams: „Čia buvo puiki atmosfera, šie žmonės tiesiog pamišę. Pats greičio ruožas nebuvo labai smagus, bet kai turi tokiu sirgalius, tai buvo puiku.“

Trečioje pozicijoje rikiavosi E.Lappi su 2,2 sek. atsilikimu.

S.Ogieras, kuris po SS2 bendroje įskaitoje dalinasi penktą vietą su T.Neuville (2,8 sek. atsilikimas) nedaugžodžiavo: „Jaučiuosi gerai, tikrasis ralis prasidės SS3 ruože. Šį kartą mes tik turėjome trasoje saugotis kerbų.“

Bendra įskaita po SS2:

WRC Meksika rezultatai po SS2
WRC Meksika rezultatai po SS2

SS3 greičio ruožas prasidės 16:48 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas