Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Metų perspektyviausiu“ išrinkto Roko Baciuškos tikslas – Europos ralio kroso čempiono taurė

Perspektyviausiu praėjusių metų lenktynininku 15min skaitytojų ir konkurso „Metų lenktynininkas“ komisijos išrinktas Rokas Baciuška neslepia optimizmo kalbėdamas apie laukiantį sezoną. Užsibrėžtas tikslas ambicingas – tapti Europos ralio kroso čempionu.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Komandos nuotr.

Anot R.Baciuškos, gautas įvertinimas jį pradžiugino. Lenktynininkas spėja, kad nors lenktyniaudamas kartingo varžybose demonstravo gerus rezultatus, kur kas pastebimesnis jis tapo persėdęs į automobilį.

„Rezultatą parodžiau iš karto, tas, matyt, visus nustebino. Tačiau aš tikėjausi, kad galiu būti tarp lyderių, nes labai daug treniravausi“, – kalbėjo lenktynininkas.

Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

Jis pats vertindamas juokėsi, kad iš tiesų – važiuoti kartingo varžybose kur kas sunkiau nei automobiliu. Anot jo, važiuojant gokartu dirba absoliučiai visos kūno dalys, raumenų grupės. Važiuojant finalo varžybose, pasakojo jis, galingiausiu gokartu tenka įveikti 25 ratus ir, pasak R.Baciuškos, tą atlaikyti gali tikrai ne kiekvienas. Tuo tarpu važiuojant automobiliu ralio kroso varžybose, sako pašnekovas, finale įveikiami tik 6 ratai.

Svajoja apie gamyklinę komandą

Naują ralio kroso čempionato sezoną, kurio startas balandžio viduryje Barselonoje, R.Baciuška ruošiasi pradėti sėdęs į naują automobilį. Tiesa, koks jis, pašnekovas nepasakoja, mat kovo viduryje rengiasi jo pristatymui. Atskleidžia tik tai, kad modelis yra vokiškas.

Pernai, sako R.Baciuška, jis lenktyniavo tik dvejuose Europos ralio kroso čempionato etapuose, šiemet rengiasi važiuoti šešiuose. Pradėjęs nuo etapo Ispanijoje balandžio viduryje, R.Baciuška lenktyniaus Portugalijoje balandžio pabaigoje, tuomet Norvegijoje birželio pradžioje, Prancūzijoje rugsėjį, Latvijoje rugsėjo viduryje ir galiausiai spalio viduryje – Vokietijoje.

„Pernai važiavau tik du etapus, mat buvo suplanuota turėti kiek įmanoma daugiau treniruočių ir garantiją, kad lipsiu ant podiumo kiekvienose varžybose. Šiemet važiuosiu daugiau etapų ir, aišku, tikslas ant podiumo lipti kiekvieną kartą“ – atvirauja pašnekovas.

Anot R.Baciuškos, tai svarbu ne tik dėl to, kad lietuvis nori pelnyti pirmą Lietuvos istorijoje Europos ralio kroso čempiono titulą, bet ir būti matomas gamyklinėms komandoms, ieškančioms sau talentingų pilotų.

„Jau kitąmet norėčiau patekti į gamyklinę komandą“, – vilčių neslepia lietuvis.

Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

Nuošalyje nelieka ir kartingo varžybos, visgi šiemet R.Baciuška varžysis tik keturiuose etapuose. Viskas dėl to, kad daugiausiai dėmesio norima skirti ralio krosui.

Anot R.Baciuškos, kaip esi pasirengęs varžyboms geriausiai parodo treniruotės, o pastarųjų reikia kuo daugiau. Lenktynininkas sako, kad jeigu jau treniruotėse demonstruoji geriausius rezultatus, reiškia, esi išties stiprus ir vilčių lipti ant nugalėtojų podiumo turi tikrai daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi