Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Varža apie pirmąją „Rally Žemaitija“ dieną: „Čia atvažiavome laimėti“

Kelmės apylinkėse penktadienį ir šeštadienį karaliauja ralis. Čia vykstančios varžybos prie starto subūrė beveik 60 ekipažų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Po pirmosios ralio dienos lyderių vaidmenyje – Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža. BMW M3X bolidą vairuojantis ekipažas už savęs paliko tiek penkiolikmetį ralio vunderkindą iš Suomijos K.Rovanpera, tiek kitus greitus ekipažus.

Po pirmosios dienos savo mintimis apie du greičio ruožus pasidalijo M.Samsono šturmanas M.Varža.

„Manau, kad rezultatas mus tenkina. Atvažiavome čia laimėti. Aišku, tikrai nesitikėjome, kad čia bus lengva ir kad profesionalūs lenktynininkai pažiūrės pro pirštus į šitą ralį“, – apie pasirodymą ir konkurenciją kalbėjo M.Varža.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Starto ceremonija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Starto ceremonija

Tačiau startas pirmuoju numeriu veikiausiai turi daugiau minusų negu pliusų. M.Varža akcentuoja tai, kad važiuoti dar greičiau būtų galima, jei nereikėtų „valyti“ kelio.

Dar kartą pajautėme, kad pirmiems startuoti nėra privalumas.

„Labai slidu buvo pirmame greičio ruože. Dar kartą pajautėme, kad pirmiems startuoti nėra privalumas. Ypač greitose vietose. Kai trajektorijos linija nuvalyta, ji jau turi reikšmę važiavimui, o valytojais dabar esame mes. Pirmą greičio ruožą važiavome protingai, bet stengėmės išlaikyti tą tempą.

Antrą kartą važiuodami šiek tiek pridėjome greičio. Trasos gale atsivėrė pralaida, į kurią dauguma pataikė. Mes pirmieji ją atidarėme, bet viskas gerai baigėsi. Automobilio neapgadinome. Kelias buvo tikrai šlapias, tačiau tose greitose vietoje nebuvo tragedija. Problemų buvo ten, kur minkšta žemė. Rytoj laukia dar sunkesnė ir ilgesnė diena“, – sakė M.Varža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas