Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Motociklų mėgėjai į Ladogą įlindo metę iššūkį sau

Pauliaus Kairavičiaus ir Simono Ramanausko ekipažas, „Ladoga Trophy 2016“ bekelės maratone važiuojantis Lietuvos motociklininkų „GoLT“ komandoje – mėgėjai, išsikėlę tikslą įveikti 8 dienų maratoną bekelėje. Ir jie jau spėjo paragauti lyderių duonos.
Simonas Ramanauskas ir Paulius Kairavičius
Simonas Ramanauskas ir Paulius Kairavičius
Temos: 1 Ladoga Trophy

Tiek Paulius, tiek Simonas motociklais pradėjo važiuoti prieš 5 metus. Ir abu bekelės sporte, ant „enduro“ tipo motociklų atsisėdo vedami nuotykių, ir kompanijos trūkumo.

Tik išsilaikęs motociklininko vairuotojo pažymėjimą sėdau ant „čioperio“. Bet man tai nepatiko. Važiuoti vienam liūdna

„Tik išsilaikęs motociklininko vairuotojo pažymėjimą sėdau ant „čioperio“. Bet man tai nepatiko. Važiuoti vienam liūdna. Norėjosi kompanijos, kažkokių nuotykių. Taigi nuėjau paskui draugus – sėdau ant bekelei pritaikyto „enduro“ motociklo,“ – savo istoriją pasakojo Paulius Kairavičius.

Tuo tarpu Simas nesimėtė nuo vieno motociklo prie kito – į bekelę iššoko iškart. Sako, taip paskui draugus nuvažiavo. Juk su kompanija leistis į nuotykius linksmiau.

Kartu važiuoti pradėjo pernai. Kaip komanda važiavo keliose orientacinėse varžybose, leidosi į keliones į kalnus. Patirtis dar tik pradedama kaupti, todėl sportininkai save laiko tik mėgėjais. Nepaisant to, dar neilgai ant motociklo sėdintys vaikinai jau spėjo nerti į sunkiausias pasaulyje bekelės varžybas – „Ladoga Trophy 2016“. Tai jų iššūkis sau.

Simonas Ramanauskas ir Paulius Kairavičius
Simonas Ramanauskas ir Paulius Kairavičius

„Dar pernai nė negalvojome apie Ladogą. Kai planais važiuoti pasidalino „GoLT“ komandos nariai Tomas Šipkauskas su Šarūnu Palioku, mes jiems tik baltai pavydėjome ir sėkmės linkėjome. Bet ilgainiui pagalvojom, kodėl gi nesuvažiuoti patiems.“ – kalbėjo Paulius Kairavičius.

„Ladoga man visada buvo tos varžybos, kurios atrodė nepasiekiamos, neįveikiamos. Lyg didžiausias iššūkis. Ir mes atsidūrėme čia. Išsikėlėme iššūkį ją įveikti, pravažiuoti.“ – Pauliui antrino kolega Simonas.

„Buvo planas važiuoti senaisiais mūsų „enduro“ klasės motociklais. Bet pradėjome skaičiuoti pinigus ir laiką, kurio reikėtų juos paruošti tokio kalibro varžyboms, ir viską suskaičiavę tiesiog nusipirkome naujus bolidus. Senų neremontavome, laiką aukojome intensyviam fiziniam pasiruošimui ir treniruotėms,“ – pasakojo Paulius.

Ir tai atsipirko. Jau antrąją dieną tiksliai važiavusiam ir klaidų nedariusiam „GoLT“ ekipažui tarp lietuvių pavyko atvažiuoti pirmiems. O tai, kaip juokauja kalbinti motociklininkai – buvo jų neoficialus tikslas.

„Pagrindinį savo tikslą, bent vieną dieną būti greičiausiais tarp lietuvių, pasiekėm, tai galima atsipalaiduoti, ir važiuoti namo.“ – juokavo Paulius. Bet to nebus, nes dar laukia ne viena sunki lenktynių diena „Ladogos“ maratone, o finišą pasiekti norisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas