Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas veidas Dakare: svajonės siekiantis motociklininkas Mykolas Paulavičius žengė svarbų žingsnį

Per trejus metus, įveikęs daugybę kliūčių siekdamas didžiausios svajonės, Mykolas Paulavičius priartėjo prie starto Dakaro ralyje. Iki debiuto liko visai nedaug. Dakaro ralis Saudo Arabijoje startuos 2025 m. sausio 3 d.

Daugkartinis Lietuvos ir tarptautinių varžybų prizininkas, pasaulio ralio čempionatuose TOP-20 finišavęs motociklininkas sako pagaliau pasiekęs savo tikslą – gavo oficialų kvietimą dalyvauti 2025-ųjų Dakaro ralyje. Laišką jam atsiuntė Davidas Castera – Dakaro ralio direktorius.

Jei būtų susiklostę kitaip, Mykolas Paulavičius Dakare būtų startavęs bent metais anksčiau. Kas sutrukdė? Ir kokį svarbų žingsnį jis žengė, braudamasis pro dykumos vartus į Dakaro ralį, su kuo susipažino?

Mykolas Paulavičius

  • Teisės startuoti Dakaro ralyje siekė 3 metus.
  • 17-kos metų patirtį sukaupęs profesionalus motociklininkas ir treneris.
  • Lietuvos enduro cross ir Latvijos bekelės varžybų čempionas.
  • 2024 m. pristatė V.Jakovlevo filmą apie savo svajonę startuoti Dakare – „Panašu į smėlį“.

Beje, Dakare Mykolas Paulavičius jau buvo – dar 2022 m. skrido į Saudo Arabiją kaip lietuvių komandos „Mediafon“ mechanikas. O vėliau pagal Dakaro organizatorių nustatytą formulę pradėjo rinkti kvalifikacinius taškus, dalyvaudamas pasaulio ralio reidų čempionate (Abu Dabyje ir Maroke).

Ieško komandos partnerių

Mykolas Paulavičius sako, kad startinis mokestis Dakaro ralio organizatoriams jau sumokėtas, tačiau varžyboms reikalingas biudžetas dar nesurinktas. Lenktynininkas vis dar intensyviai ieško partnerių, tarp jų ir pagrindinę poziciją galinčio užpildyti komandos „Vardo partnerio“. Liko tik šeši mėnesiai.

Pokalbio studijoje metu su Mykolu aptarėme, kokie biudžetai motociklininkams reikalingi norint važiuoti „iš bėdos“, ir kiek pinigų reikėtų, norint startuoti oriai, su techniniu komandos palaikymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus