Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas „Weekend Grand Race“ etapas – nauja trasa

„Weekend Grand Race“ mėgėjų lenktynės – tai autosporto fanų pamėgtos komandinės varžybos, į kurias kaskart susirenka gausybė dalyvių. Čia jie gauna profesionaliai paruoštą autokroso trasą, kurioje turi galimybę smagiai pasivaržyti ir pasilyginti jėgas.
„Weekend Grand Race“
„Weekend Grand Race“ / Organizatorių nuotr.

Organizatoriai daro viską, kad varžybos būtų kuo įdomesnės ir įvairesnės, todėl neapsiriboja viena trasa. Pirmas etapas vyko Marijampolėje, o štai į kitą, kuris numatomas birželio 3 dieną, visi dalyviai jau rinksis į Ukmergę ir lenktyniaus „Viada“ autokroso trasoje, kur ir įvyks antrasis „Weekend Grand Race“ etapas „Ventranga“ taurei laimėti. Skirtingos trasos paįvairina renginį, komandos kaskart turi prisitaikyti prie naujų posūkių ir vingių, kas varžybas padaro žymiai įdomesnes.

Nėra aukštų reikalavimų

Jau penktus metus vykstantis renginys įtraukia vis daugiau dalyvių, negalinčių atsispirti galimybei palenktyniauti su sąlyginai mažais biudžetais. Čia nėra neįkandamų startinių mokesčių ar labai aukštų reikalavimų technikai – varžytis galima bet kokiais elementaraus saugumo sąlygas atitinkančiais automobiliais, kurie skirstomi į 2 klases, priklausomai nuo to, ar nugalėję dalyviai būtų pasiryžę savo bolidą parduoti organizatoriams už 700 Eur. Jei taip, tuomet registruotis reiktų į klasę „Petro metalai“, kur vyksta kova dėl 700 Eur ir nugalėjus paliekamas automobilis.

Jeigu turitę bolidą, į kurį esate investavę daugiau, galite registruotis į „Sport“ klasę, kur varžomasi dėl taškų ir transporto priemonės palikti niekam nereikia.

Privaloma mergina komandoje

Dar viena varžybų ypatybė – kiekvienoje komandoje viena iš trijų vairuotojų privalo būti mergina. Tai tradicija, kuri lydi nuo pat pradžių ir kurios dėka į autosportą įsitraukė ir vairavime gana stipriai patobulėjo nemažai dailiosios lyties atstovių. Joms tenka ypatingai svarbus vaidmuo – startuoti finaliniame ištvermės važiavime, kuriame jos turi įveikti bent 7 ratus.

Iš viso komandos, besikeičiant vairuotojams, iš viso važiuoja 37 pilnus trasos ratus ir nugali pirmieji, įveikusieji būtent tokį skaičių ratų. Tą padaryti nėra paprasta ir laimi čia ne visada tik greičiausieji, bet ir tie, kurių automobiliai ištvermingiausiai atlaiko žvyro dangos nelygumus ir neišvengiamai pasitaikančius kontaktus. Reikia pabrėžti, kad tai nėra „bulių kautynės“ ir nesportiniai kontaktai čia draudžiami bei bauduojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas